30.6.2015

Sitä parempi soppa II - Puoli kuuta nokkosesta, perunasta ei päivääkään

Tämän keittokirjan resepteihin ja kuviin päätee molempiin sama juttu, ne ovat erikoisen raikkaita. Moilasen Mari tekee juuri sitä, missä hän on hyvä ja mihin intohimoa on joskus vähintäänkin tarpeeksi. En tiedä, onko Marille kuvaaminen vai kokkaaminen mielekkäämpäämää, mutta kummassakin näkyy joka tapauksessa ammattitaito. Into paistaa ja aurinko myös.

Sitä parempi soppa II on nimensä mukaan jatko-osa. Jo ensimmäinen keittokirja oli herkkua, tämä jatkaa samoilla linjoilla. Kuten minäkin, myös kirjoittaja on hurahtanut sieniin ja villiyrtteihin. Kirjan tekijälle pyrkimys terveellisiin ja kestäviin raaka-aineisiin on sisäsyntyistä ja tuo kulkeekin teoksessa punaisena lankana. Avainsanoja ovat sienikori, lähiruoka, speltti, täysjyväjauhot, raakakakut, kookosöljy, pähkinät, intiaanisokeri ja vadelmanlehdet.   

Pidän kirjan luvullisesta jaottelusta sen iänikuisen alkuruuat, pääruoat, jälkiruuat -jaottelun tilalla: juurevaa, aromikasta, villiä, kirpeää, makeaa. Jotain maukasta olen jo kirjasta valmistanutkin, mutta jos ihan äkkisältään pitäisi vielä jotain pelkän sisällysluettelon perusteella valita, niin keittiössä voisi valmistua pihlajanmarjakeikauskakku, puolukkadonitseja ja mustaherukka-avokadojäätelöä. Makeita kaikki, herkkuperse kun olen. Kuten selvästi Marikin.


Tekijä: Mari Moilanen
Kustantaja: Kirjapaja
Painosvuosi:
Asu: sidottu, kovakantinen
Sivuja: 188

2 kommenttia:

  1. Kiitos ihanasta arvostelusta! <3 Rakastan makeaa, kuten olet havainnut. Käytän mahdollisimman vähän käsiteltyjä tuotteita ja poimin herkkuja luonnosta - ja teen niistä syntisen hyvää ruokaa..terveellisyys seuraa siinä perässä! Aurinkoista kesää Polkkapossun keittiöön!!

    VastaaPoista