16.6.2015

Seitan-sinihomejuusto-ananashampurilainen ja bataattitikut

Kun kuollut eläin alkaa grillikauden jatkuessa tökkiä pahasti hampurilaissämpylöiden välissä, kannattaa vaihteeksi testata seitania. Homman voi aloittaa pyöräyttämällä seitankinkku, josta on sitten hyvä lohkoa sopivia pihvejä hampurilaisiin. Hyvä kinkkuohje löytyy esimerkiksi Ruohonjuuren sivuilta. Valmista seitankinkkujauhoseosta voi ostaa Turun Kirjakahvilasta: seos sisältää vehnägluteenia, kikhernejauhoja, soijajauhoja ja mausteita.

Tofua käytetään varmasti enemmän lihan korvikkeena kuin seitania, mutta itse en innostu tofusta. Koska olen rakennemies, totean, että seitanin rakenne miellyttää minua huomattavasti enemmän. Itse asiassa se muistuttaa hyvin paljon lihaa.

Seitanhampurilainen bataattiranskisten kanssa on mahtava safka. En ole vielä törmännyt keneenkään, joka ei olisi liittynyt faniklubiin. Jäsenkortin saa tilattua osoitteesta polkkapossu_soita_heti(@)seitan.gmail.com.


 

Seitan-sinihomejuusto-ananashampurilainen

hampurilaissämpylöitä (Askondista)
seitanpihvejä
ananasrenkaita
sinihomejuustoa
tsatsikia
tomaattiviipaleita
tuoretta korianteria
kebabpippureita
mango-chilikastiketta

Kokoa näistä!


Bataattitikut

bataatti
oliiviöljyä
grillimaustetta

Kuori bataatti, leikkaa sormenpaksuisiksi tikuiksi ja levitä uunipellille. Kaada päälle hieman oliiviöljyä ja mausta grillimausteella. Paista uunissa 200 asteessa n. 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti