7.6.2015

Iskenderiin nokkosfalafeleja ja raparperi-nektariinisalsaa

Ei tarvi lähteä kotikebabbilaa kauemmas iskenderille, kun itse väsää. Kokonaisuudesta tuli taivas, mitään komponenttia en jättäisi pois, niin hieno makumaailma. Tähän iskenderiin isketään lautaselle nokkosfalafelejä, raparperi-nektariinisalsaa, riisiä, tsatsikia, salaattia, yrttejä ja paahdettua pitaleipää.


Nokkosfalafelit

 n. 15kpl
pieni kourallinen ryöpättyä nokkosta
4 dl kypsiä kikherneitä
1 sipuli pilkottuna
2 valkosipulinkynttä pilkottuna
1 kananmuna
1 tl suolaa
½ tl cayannepippuria
reilu 1 tl juustokuminaa
3/4 dl korppujauhoja
1 rkl sitruunamehua
2 rkl vettä
puoli kourallista korianteria
 
Aja kaikki aineet tehosekoittimessa massaksi, älä kuitenkaan liian tasaiseksi. Muotoile kostutetuin käsin pieniä pullia tai lyttää pieniksi pihveiksi. Itse teen yleensä molempia, mutta varsinkin pitaleivässä suosin littanakikkareita. Ja niitä ei tarvi paistaa upporasvassa, tosin silti runsaassa öljyssä. Muutama minuutti molemmin puolin hellällä tulella.

  
Raparperi-nektariinisalsa

raparperia
nektariinia
punasipulia
korianteria
limeä
sokeria

Pilko raparperi ja freesaa hetki pannulla, pitää jäädä napakaksi. Ripottele päälle hieman sokeria. Pilko nektariini ja punasipuli ja silppua korianteri. Sekoita kaikki, purista vielä limen mehua joukkoon ja sekoita taas. 


Riisi
Keitä täysjyväriisi ohjeen mukaan.

Tsatsiki
Pilko muutama kynsi valkosipulia pieniksi ja raasta pätkä kurkkua ja purista neste pois. Sekoita turkkilaiseen juguun, lisää ina suolaa ja ina sokeria.

Salaatti
Muutama lehti hyvää salaattia. Mukaan pikaisesti paistettua tomaattia, oliiveja ja punasipulia. Makua antamaan suklaaminttua, basilikaa, rosmariinia ja pippuria myllystä. Päälle oliiviöljyä ja vaaleaa basilicoa.


Pitaleipä
Leikkaa kuutioiksi ja paahda pikaisesti pannulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti