17.6.2015

Makoisan kostea raparperi-mansikkapiirakka

Jälkkärilautasella kirpeän makeaa, musalautasella pehmeän makeaa.




Tämän jälkkärin makeutus on hoidettu kookossokerilla. Tuloksesta tulee hieman tummempi kuin valkoisella, muttei se ainakaan makua haittaa. Jos kookossokeria ei juuri nyt ole saatavillasi, voit korvata sen valkoisella.

Raparperi-mansikkapiirakka

Pohja: 
2 dl kaurahiutaleita
3 dl vehnäjauhoja
3 dl kookossokeria
2 tl leivinjauhetta
0,75 tl ruokasoodaa
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
0,5 tl inkivääriä
1 dl sulaa voita
1 kananmuna
3 dl maitoa

Sekoita kuivat aineet keskenään ja kosteat aineet keskenään, sen jälkeen sekä kuivat että kosteat keskenään. Levitä taikina leivinpaperin päälle uuninpellille.

Täyte: 
1 l pilkottua raparperia
4 dl pilkottuja mansikoita
1 rkl kookossokeria
0,5 tl kanelia

Pilko raparperit, heitä niihin sokeri ja kaneli, pyörittele vähän ja anna mehustua 30 minuuttia. Sekoita mansikat joukkoon. Kippaa raparperi-mansikkasatsi taikinan päälle.

Sokerimurut: 
0,5 dl (50g) voita
1 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria

Nypi ainekset muruiksi ja heittele satunnaisesti piirakan päälle. Paista 200 asteisessa uunissa n. 30 minuttia. Parhaimmillaan piirakka on seuraavana päivänä, joten yritä edes malttaaa jättää yksi pala sinne asti. Jos et malta, ota edes kyytipojaksi vaniljajätskiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti