2.6.2015

Koirakokin parhaat reseptit


Ehkä hieman innostuin, kun törmäsin Jarmo Östermanin uutuuteen Koirakokin parhaat reseptit. Kirjassa valmistetaan koiralle slow foodia, soul foodia, pikaruokaa, patoja, herkkuja, muhennoksia, kakkuja ja vaikka mitä. Punaisena lankana on unohtaa kuivat nappulat, sillä koira ansaitsee parempaa. Ei toki pidä väheksyä nappuloitakaan, niihin on kerätty tiukkaan pakettiin iso määrä koiran tarvitsemia ravinto-aineita.

Kirjassa on tietoa myös erityisruokavalioista, kielletyistä aineista ja sairastavan koiran ruuista. Kymmenine resepteineen kattava opus. 

Otan tähän muutama tietoiskun kirjasta ja mukaan pieni vertailu possukeitiön pian 15-vuotiaaseen Kuuskajaskarin hyljekoiran ja Borderzoliegoodfellowin välimuotoon. Roki on nimeltään tuo nestorimme.


 •  Ihmisen ruoka ei ole koiran ruokaa. Nyrkkisääntönä ihmisen ruoka on koiralle liian suolaista ja mausteista. Myös rasvaa on liikaa. Rokin mielestä letut on ehdottomasti koiranruokaa. Eikä jäätelöäkään voi ikinä saada liikaa.  Jos nuo vielä yhdistää mansikkahillon ja kermavaahdon kanssa, on kuono takuulla sotkussa. 
 • Koira pitää enemmän lämpimästä kuin kylmästä ruuasta. Niin pitääkin. Paitsi jos kyseessä on jäätelö, niin kylmäkin kelpaa. Tai letut. 
 • Hieman yllättäen koiralle sopii hedelmistä mm. klementiini, ananas, kiivi ja päärynä. No miksei sopisi. Roki ei koskekaan näihin. Paitsi jos niitä tarjotan jäätelön kanssa. Tai lettujen. 
 • Koira ei välttämättä kaipaa ruokaansa vaihtelua. Hän voi syödä samaa ruokaa monta päivää, kuukautta tai vuotta suurella ilolla. Tästä en menisi ihan takuuseen Roki-koiran kohdalla. Tai no. Jos kyseessä on jäätelö tai letut, niin sama ruoka kelpaa lähes 15 vuottakin. 

Tekijä: Jarmo Österman
Ilmestymisvuosi: 2015
Kustantaja: Docendo
Sivuja: 140
ISBN: 978-952-291-116-2

 Kirjoitus on tehty yhteistyössä kustantajan kanssa. 


2 kommenttia:

 1. Muistahan pyöräytellä välillä kotijäätelöä. Ja lettuja.
  Tein muuten sitä voikukannuppu-oliivipastaa, vieläpä ohjetta seuraten. Hyvää oli, kiitoksia.

  VastaaPoista
 2. Muistan. Ja eilen pyörähtikin kuusenkerkkäjäätelö :)

  VastaaPoista