24.2.2008

Shake, rattle and roll


Voihan keko. Nyt vasta tajusin, että Jamien Flavour Shaker muistuttaa erehdyttävästi maatuskaa. Siis sitä venäläistä puupalikkaäitiä, jonka sisään on brutaalista tungettu lisää puupalikkaäitejä. Jotain outoa Jamien äitisuhteessa on takana.

No niin, pitipä vaan kysymäni, josko jollain muulla olisi Flavour Shaker. Ja jos olisi, niin olisiko jotain hauskoja juttuja sillä tehtäväksi? Täytyy myöntää, että omani käyttö on jäänyt vielä aikas marginaaliseksi. Siinä se on möllötellyt pöydän kulmalla välillä minulle flirttailen; en ole täysin antautunut, vaikka tässä suhteessa olenkin kakun rauha. Koeajo on toki tehty, sillä väänsin Flavour Shakerin specialpestoa. No pestoltahan se tietty maistuikin, mitä muuta olisi voinut olettaa. Ja koska olen tällä hetkellä täpötissäni rosépippurista, piti sitäkin viskata sekaan.


Rosépippuri-aurinkopesto

muutama rosépippuri
sormisuolaa
1 rkl pinjansiemeniä
½ valkosipulinkynsi
muutama aurinkokuivattu tomaatti pienennettynä
oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
raastettua parmesaania

Heitä sheikkeriin rosepippurit, suola, pinjansiemenet, valkosipuli ja pikku tippa öljyä. Sheikkaile 20 sekuntia. Lisää aurinkotomaatit, basilikat ja loraus öljyä. Ravistele sen aikaa, että aineksista muodostuu vihreä tahna. Siirrä se pieneen kippoon, lisää parmesaaniraaste ja niin paljon öljyä, että tahna oikeasti alkaa muistuttaa pestoa.

Pesto toimii erityisen hyvin pastan kanssa, mutta esim. bruschettan päällä se on hyvää kuin Polka Porco keväisin. No enpä ala selostaa enempää käyttötapoja, vetäisenpä tähän muutaman linkin, mihin minä olen sitä käytellyt.

Pasta Greco
Etana-pesto-pekonipasta
Pinjansiemen-pestoleipä
Pesto-raejuustotäytteiset muulirullat
Pennepastaa ja anjovis-tomaattikastiketta
Nauriskala

20 kommenttia:

  1. ... no minä luulinkin ensin kuvan nähdessäni ennen tekstiin perehtymistä, että olet saannut matkatuliaisiksi naapurimaasta modernin maatuskan... Kaikenlaisia hienoja vempaimia sitä onkin olemassa.... =)

    VastaaPoista
  2. Nyt alkoi soida päässä Nypyköiden mahtava biisi: "Venäjänmaa toi lapsilleen vanhoja mummoja ja niiden sisällä on uusia mummoja ja niiden sisällä on uusia mummoja ja niiden sisällä on uusia mummojaaa..."

    VastaaPoista
  3. Voi tuo laite on niin hömpötin höö, mutta kerrohan ihmeessä jos osoittautuu hyötylliseksi :) On ihan hassua, etten materialistina (lue: kaikki mahdolliset laitteet ja vehkeet kaapin täytteenä omistavana) ja Jamie-fanina ole tuosta koskaan innostunut..

    VastaaPoista
  4. Ah, tuohan on aivan ehdottoman välttämätön keittiövimpain!! Ja tietty punaisena. Noo... parit salaattisoosit olen tehnyt ja siemeniä murskaillut, en minäkään pidemmälle ole päässyt. Mutta kun se on niiiiiiiiiiiiiiin kaunis!!! Jamien Shaker-sivuilla on myös joitakin ohjeita.

    VastaaPoista
  5. Marke: Heh, no se olis tosiaan moderni maatuska. Muutta vempain on tosiaan hieno, kun se on tommonen sähäkän punainenkin. Malli on katsos Red Hot.

    Matleena: Ahaa oivallus, ja arvaa vaan, oonko edes ennen tajunnut, että maatuskoistahan ne laulaa. Tyhmä ma.

    Hanna: Oon kyllä samaa mieltä, et se on vähän hömpöti höö, mutta sainkin sen lahjaksi, joten pitää kehitellä käyttötapoja. Vaikka on se kyllä toisaalta ihan kätsy vehje.

    Tiv: Moni kakku päältä. Odottelen jo, koska se hajoo, kun tyhjänä helisyttelen ja pallo sinkoilee ympäriinsä. No ei kai se ihan vähästä hetkahda.

    VastaaPoista
  6. Kivilattialle tipauttaminen on todettu tehokkaaksi.

    VastaaPoista
  7. Matleena, ykköspiisi! Jorajora!

    Mullakin on Flava Shaka ja samoin ainakin Välispiikillä, et aika hyvä edustus jo. Itte käytän ihan tavan morttelin tapaan kun sellaista en omista, eli murskaan ties mitä kuminansiemeniä jne. Pestoja kans syntyy ja sellassii. Mut hyvät ideat kelpaa tähänki köökkiin!

    Muulinrullat O_o Hyvä on. Kokkeilen.

    VastaaPoista
  8. Tiv: Huh, onneksi on hirsilattiat. Eikun kivihän ne onkin.

    MP: Hei näitähän on jo vaiks keillä. Mul on kyl morttelikin ja sitä tulee ahkerasti veivattuakin. Enkä sitä aio kyllä hylkiäkään. Mut muulinrullat tietty, kun niissä on raejuustoo. Mut ei niissä mitään erikoista muuten ookaan, vaikka hyviltä toki maistuukin.

    VastaaPoista
  9. Ehkä turhin keksintö, jolla Jamie taas kartuttaa omaisuuttaan. Ei mun juttuni.

    VastaaPoista
  10. Voikeittiössä yritettiin käyttää sheikkeriä Ylimuulin postaamaan maailman terveimmän keisarin kastikkeeseen... Eihän siitä mitään tullut, lopulta piti kaapia tahnat ihan monitoimikoneeseen ja vetää siellä tasaiseksi. Että vinkkejä kaivataan täälläkin... Jotenkin se vaikuttaa niin heppoiselta tuohon valurautamortteliin verrattuna. Mutta tuota pestoa voisin kokeilla, rohkeasti vaan. ja etanapastaa, nam!

    VastaaPoista
  11. Löytyy minunkin keittiöstäni, kiitos Hullujen Päivien. Lähinnä suolapähkinöille olen antanut sillä kyytiä.

    VastaaPoista
  12. Ano: Kyllä Jamien nimellä jo onkin helppo kartuttaa. Suhtautumiseni kyseiseen herraan on hieman ambivalentti.

    Oliivia: Voin kyllä kuvitella, ettei keisari oikein valmistunut sheikkerissä. Kyseinen kastike vaatinee hieman enemmän pyörimisnopeutta. Täällä se tehdään yleensä sauvalla.

    Jams: Hullut päivät onkin juuri sopiva paikka, ostaa jotain näin hullua. Siis ei suolapähkinöitä D:

    VastaaPoista
  13. Polka Porca keväisin??

    VastaaPoista
  14. Salaatinkastikkeet ainakin tulee tosi kätevästi. Viinietikkapohjaisia olen sillä valmistellut.

    VastaaPoista
  15. Eki: Ja kesäisin <3

    Ano: Jep, niittä tullee kokeiltua. Kai se on kätevää.

    VastaaPoista
  16. Heh, tuollainen (vaikka musta) shakeri löytyy minunkin kaapistani. Joulupukki kun sellaisen jemmasi lahjaani. En vaan oo sitä kokeillut vielä... pitänee keksiä sille jotain käyttöä. Vinkkaathan jos vempain saa järkevän käyttötarkoituksen..? ;-)

    VastaaPoista
  17. Katsoin Jamien sivuilta vekottimen esittelyvideon ja jäi mietityttämään mitenkohän helppo se on puhdistaa käyton jälkeen? Ei taida ainakaan tiskiharja ylettää raapimaan maatuskan päätä sisäpuolelta.

    VastaaPoista
  18. Samaa minäkin jäin miettimään. Taitaa olla vempaimesta enemmän haittaa kuin hyötyä-

    VastaaPoista
  19. Jenny, vinkkaan. Vink vink.

    Shilla, hyvin puhdistuu ei huolta.

    Veera, ei ole haittaa. Ollaan jo ihan hyvin sinut shakerin kanssa. Ihan hyvä on vempain.

    VastaaPoista
  20. Meillä on ollut kaksi shakeria, ja molemmat kovassa käytössä yrttien ja pippurien murskaamisessa ja pienten vinaigrettemäärien valmistuksessa.

    Kapistus on tosi kätevä, mutta ... molempien yksilöiden kohtalo oli sama. Ne hajosivat muutaman kuukauden käytön jälkeen; kierteiden kohdalta muovi vaan alkoi rapistua palasiksi kunnes kapistus vuosi niin pahasti, ettei sillä voinut ainakaan mitään nestemäistä tehdä.

    VastaaPoista