25.10.2007

Pastahan on vain vehnää

Alkuruokalautasella
Matti
Matti
----------

Pasta Greco

omavalintaista pastaa

oliiviöljyä
1 sipuli pilkottuna
2 valkosipulinkynttä pilkottuna
3 porkkanaa raastettuna
pala lanttua raastettuna
4 tomaattia kaltattuna ja kuutioituna
3 rkl punaista pestoa
muutama musta oliivi
1½ dl kermaa
2 rkl hasselpähkinöitä
fetajuustoa kuutioituna
suolaa
pippuria
formaggio da pastaa



Kuullota sipuleita oliiviöljyssä. Lisää raasteet ja tomaattikuutiot ja paista kevyesti. Lisää punainen pesto, oliivit ja kerma. Anna muhia hetki. Lisää lopuksi pähkinät ja fetajuusto, mutta älä anna juuston sulaa. Rouhi joukkoon pippuria ja tarkista suola. Valuta al dente -keitetyt pastat ja sekoita kastike joukkoon. Ripottele päälle juustomurua ja rouhi vielä ripaus mustapippuria.

Punaista pestoa saa kaupasta valmiina, mutta sitä on helppo tehdä itsekin. Tarvit siihen aurinkokuivattuja tomaatteja, valkosipulinkynsiä, pinjansiemeniä, reilusti basilikaa, parmensania, suolaa ja oliiviöljyä. Kaikki tehosekoittimeen, pikainen ajo ja tuloksena karkeata massaa so. punaista pestoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti