3.2.2008

Kyssäband (ruot.) eli pusunauhaa


Kun jokin ruoka on kiellettyjen listalla, tulee siihen säännöllisin väliajoin kohdistuvia mielitekoja. Silloin kun yritän pitää hiilihydraatteja vähissä, iskee mieletön himo saada pastaa. Joskus aiemmin olen esitellyt, miten kesäkurpitsasta voi leikata pitkiä nauhoja ja tehdä jotain tagliatelleen vivahtavaa. Tässä toinen vähän vastaavanlainen toteutus, jolla olen pystynyt huijaamaan pastantunnistuskoneistoani.

kyssäkaali
veitsi
kuorimaveitsi

Kuori kyssäkaali ja leikkaa noin sentin paksuisiksi kiekoiksi. Vedä kuorimaveitsellä kiekon ulkoreunaa pitkin niin pitkiä nauhoja kuin pystyt. Nauhat pannulle ja mukaan joku kiva pastakastike. Viimeksi heittelin kastikkeeseen vähän mitä jämiä satuin kaapistani löytämään: punasipulia, valkosipulia, paprikaa, artisokkaa, fetaa, herkkusieniä, GoGreenin Ruokaa. Mukavaa ja helppoa kasvishäsää.
11 kommenttia:

 1. Ideatasolla oikein mielenkiintoinen, harmi vaan etten pidä kaaleista. Mutta voisi varmaan kokeilla samaa vaikka lantulla tai jollain muulla vastaavalla jutulla?

  VastaaPoista
 2. Oletkos Eelsi ihan varma, ettet pidä kyssäkaalista? Ajattelin vaan, että jos kerran aiot tehdä lantulla, niin lantun maku muistuttaa mielestäni aika paljon kyssää, mutta jälkimmäinen on selvästi miedompi. Jos et ole kokeillut niin kokeile ihmeessä.

  Mutta siis kyllä. Ootpas täysin oikeessa, voit aivan hyvin tehdä saman jutun lantulla tai vaikka nauriillakin.

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Kyssis on ihan mahtavaa! Painii samassa sarjassa retikan kanssa. Voiskin joskus veistellä retikasta sellaista puolen metrin pituista tagliatellea. :D

  Bongasin sun kommenttis Vilijaanan blogista siitä tortillamunakkaasta. Idea oli siis hekumalliselta Nigellalta. Nigella paistaa munakkaan, joka maustetaan intialaisilla mausteilla ja kääräistään lämpimään chapatiin. Höysteeksi Nigella tarjoaa korianterichutneytä. Kuulostaako vieläkin karsealta? :D

  VastaaPoista
 5. No ehkä snadisti paremmalta, muttei kyllä vieläkään houkuttelevalta. Korianterichutney sen sijaan vois olla ihan ok.

  VastaaPoista
 6. No ei se kyllä minustakaan ensi lukemalla kuulostanut mitenkään superhoukuttelevalta, koska munakas ei kuulu lempiruokiini, mutta ainahan pitää olla mieli avoimena näiden uusien ruokalajien suhteen. Kokeilin ja oli ihan jees. Muutaman kerran oon tehnyt. Tosin en sitä chutneytä. Oon aina väsännyt jääkaapin kulloisistakin antimista jonkun oman kastikkeen.
  (Onko "kulloisistakin" oikea sana..?)

  VastaaPoista
 7. Kulloisistakin on ehdottomasti oikea sana. Siinä vaiheessa, kun jokin kirjainyhdistelmä kirjoitetaan peräkkäin tulee siitä ehdostentelomattomastisesti sana, eikös vaan?

  Mutta tosiaan, mieli avoinna = keittiöfilosofiani ehdoton ohjenuora. Joskus saattaa tulla aikas kammoa, mutta mistä niitä hauskuuksia sitten löytää, jos ei mitään kokeile!?

  VastaaPoista
 8. Kyssäkaali on tolokuttoman monikäyttöinen vihnes! Ja kasvaa muuten huonommassakin maassa. Hyvä ja MEHUKAS kasvi. Siitä voipi salaattiakin tehdä nuoreena = nuorena ja tuoreena.

  VastaaPoista
 9. Satsa, Kyssä on ehdottoman hyvää. Napostelen sitä välillä lastuina ihan raakana. Ja helpon lisäkkeen saa paistelemalla kyssäkaalilastuja porkkanalastujen kanssa, heittämällä yrttejä sekaan ja kaatamalla päälle vielä vähän juoksevaa hunajaa.

  Ai juu muuten, täähän oli ehdotonta herkkua: kyssää ja fenkolia.
  Siihen mukaan rosepippurinen vadelmakermakastike ja paistettua lohta. Löytyy täältä:

  http://polkkapossu.blogspot.com/2006/
  12/rose-patjalle.html

  VastaaPoista
 10. :D :D :D :D :D :D Phoenixin If I ever feel better on lempparini, mistäs arvasit? Muutenkin se on eräs suosikkiyhtyeistäni, jonka olen oikeastaan löytänyt vasta ihan viime aikoina.

  Musasoitin on kiva täällä, tulen usein ihmettelemään, mitä kummaa olet keksinyt. Ihan aina ei osu, koska rankempi hevi ei kuulu suosikkeihini. Muuten musiikkimakumme taitaa olla aika samanlainen eli laidasta laitaan ja vähän enemmän indiä. Myös musiikin perusteella olen luonut tiettyjä mielikuvia "heebosta blogin takana".

  VastaaPoista
 11. Välillä mietinkin, kuunteleekohan kukaan hyvin tarkkaan valittua musaa. Toisaalta jos ei, niin oma moka.

  Phoenix kolahti aika lujaa, kun julkaisivat kappaleen Everything is everything. Tosin on niillä kyllä hirveesti kendoakin, mutta ei niitä tarvi kuunnella. Bändillä Vesa ja Pojan pohkeetkin on muutama tosi hyvä hitti, mutta tosi paljon scheissee! Se on siis yhtä hyvä kuin Phoenix.

  VastaaPoista