27.2.2008

Nuski nuski nuski nuski nuski nuski nuski


Tuummm, phuum, pam. Äh, ei pam kuulosta yhtään pamahdukselta. Käteen meni tämäkin mielikuvan hiilaripommista. Mutta arvatkaas silti, mikä on mielettömän hieno yhdistelmä?! No hei, ehkä lakritsi ja kinuski. Tai oikeastaan lakritsijäätelö ja kinuskikastike. Jälkimmäinen saa olla vielä vaikka hiukan lämmintä, ensimmäinen mielellään ei. Antaa mennä.

Jos joku ei vielä osaa tehdä kinuskia, niin tällä ohjeella onnistut pomminvarmasti. Tummm, phuum, öö pam.


Kinuskikastike

1,5 dl kuohukermaa
0,75 dl sokeria
0,5 dl siirappia
reilu nokare voita

Mittaa kattilaan kerma, sokeri ja siirappi ja keittele n.10-15 minuuttia eli sen aikaa, kun kastike alkaa hiljalleen suurustua. Välillä saa hämmennelläkin, se on jopa toivottavaa. Mitä kauemmin keität, sitä toffeempaa valmistat :D Lisää lopuksi voi.

7 kommenttia:

 1. Kuva on herkullinen, mutta en pidä lakritsijäätelöstä. Kinuskikastike pelkillään on parasta!

  VastaaPoista
 2. Tuli sitten eilenillalla hirveä jätskihimo, kun katselin tuota kuvaa. Mies katsoi parhaaksi lähteä hakemaan kaupasta jätskiä. Ei tämmöisiä houkutuksia saa laittaa näkyville, kun toinen yrittää täällä vähentää sokerinsyöntiään!

  VastaaPoista
 3. Käviskö tää kinuski kakun päälle? Ja kuinka kovalla lämmöllä pitäs keitellä?

  VastaaPoista
 4. Ano: Parempi opetella pitämään, sillä lakritsi on juuri valittu vuoden 2008 parhaaksi jäätelömauksi. Äänestysraatiin kuului tosin vain minä, mutta minkäs sille voi.

  Matleena: Haahaa. Kun nyt noin sanoit, tajusin, että minullahan on vielä jämät pakkasessa. Ei tässä hyvin käy täälläkään.

  Ylimuuli: Koska en oo tällä mitään kuorrutellut, niin enpä mene varmaksi sanomaan. Mutta veikkaisin kyllä. Siihen kun sihtailee vielä muutaman ruokalusikallisen tomusokeria, saa aikaan mukavan kuoren. Tosin sen jälkeen kasti pitää kaadella kohtuu nopeasti kakun päälle, kasti kun jähmettyy tomppelin ansiosta.

  VastaaPoista
 5. Hehehe, hyvin se toimi, ihan täydellisesti siis, keittelin aika toffeeks ja sit jäähdyttelin ja samal hämmentelin et pysy notkeena, sitä roiskin kaakun päälle. Ja nyt vasta huomasin, että unohdin siitä kokonaan VOIN! Mikä kardinaalivirhe :-D Vaan hyvä tietää, et ei mitään ongelmaa ilmankaan, maku ja koostumus oli kohillaan, ehkä se olis pehmeempää ollu kera. Kiitos vaan hyvästä ohjeesta. :-)

  VastaaPoista
 6. any chance of getting an english translation of the recipe? i think i would LOVE this dish!

  VastaaPoista
 7. Hola, Idiotllinen Schlomijätelösts Who Posted This Recipe!
  It's clear that you're consciously refusing to provide an English translation for this recipe. I hope you have plenty of this ice cream on hand to eat when Obama loses :-)

  VastaaPoista