1.2.2008

Aaaapuuuva, apua, aaapuuuuuuva!


Tutkimusaineisto: pötkylä lakritsinjuuriuutetta
Tutkimuksen arvo: kaikki tuntematon on tutkimisen arvoista
Aiempi tutkimus: google on yllättävän hiljainen
Teoreettiset lähtökohdat: vapaat kädet
Metodit: laadullinen, kvantitatiiviseen analyysin kohde on varsin niukka
Operationalisointi: miten saan uutteen sellaiseen muotoon, että siitä tulisi hyvää
Aikataulu: mahdollisimman pian
Osatavoitteet: saada edes yksi vastaus

Eli siis, sain käsiini pötkylän lakritsinjuuriuutetta. Kellään hyviä ideoita, mitä sillä tekisin? Maustaisin kakkuja, juomia jne. mutta onko kellään oman käden testitietoutta? No pelkät ideatkin otetaan vastaan, jotka perustuvat vain oletuksiin hyvyydestä.

13 kommenttia:

 1. Ei ole paljoa tarjota, ainoastaan kehoitus hankkia Mari Leppäsen mainio kirja "LAKUA!". Siinä kerrotaan mihin lakritsijuurta tai lakritsiuutetta on aikojen kuluessa käytetty, ja niitä käyttöpaikkoja on paljon! :D

  VastaaPoista
 2. Siis lakritsinjuuriUUTETTA..? Lakritsijuureen löysin yhden reseptin, mutta se lienee sitten eri juttu kuin uute.

  VastaaPoista
 3. Kito. Pitänee kaivella Leppäsen Martsaa.

  Ja juu-u Matlis, se on toi kuvassa oleva jööti. Kyllä siinä lakritsinjuuriuute luki päällä ja se on vetästy vaan tommoseks tömäkäks pötkyläks. Tsäks räks.

  VastaaPoista
 4. Mainitussa Leppäsen Martsan kirjassa on lakukastikkeen ohje, jota voi käyttää sekä pää- että jälkiruokiin. Kastikkeeseen tulee 50 g erilaisia lakupaloja, 2 dl vettä, 1 rkl tummaa siirappia ja ½ tl anista. Lakupalat voisi varmaan korvata tuolla uutteella?

  Em. soossia on käytetty mm. pähkinäisessä lakuvuohenjuustopastassa, johon Martsa on laittanut 2-4 tl lakukastiketta, 2 rkl punaista pestoa, chilijauhetta, mustapippuria, ½ dl oliiviöljyä, 3 valkosipulinkynttä, 1½ rkl pinjansiemeniä ja 60 g vuohenjuustoa. Valkosipulit kärtsätään öljyssä, lisätään mausteet ja pinjansiemenet, paistellaan, lisätään pesto, vuohenjuusto ja lakukastike. Sekoitetaan keitetyn pastan joukkoon ja raastetaan päälle parmesania.

  VastaaPoista
 5. En tiiä mutta näyttää falliselta eli varmaan ihan hyvää.

  VastaaPoista
 6. Väläri, mistä muuten arvasit, että voisin maistella lakuhäsää esim. vuohenjuuston ja pinjojen kanssa :D

  Made, höhöhöhöö, mitä tohon nyt sit sanois. Paitsi että osuit aisan ytimeen.

  VastaaPoista
 7. Hello I just entered before I have to leave to the airport, it's been very nice to meet you, if you want here is the site I told you about where I type some stuff and make good money (I work from home): here it is

  VastaaPoista
 8. käytä pastan keitinvedessä... älä unohda anista ja fenkolia lopussa! voimakkaat maut.. kokeile myös espresso-suklaakakun kanssa... reseptin saa pyytämällä!

  VastaaPoista
 9. Suippomaaan my friend!

  Pastan keitinvesi loistoidea. Kakkuun voin ehkä pyytää respan sit, kun jaksan kiinnostua kakusta. Ei oo oikein hetkeen katos kakututtanu.

  VastaaPoista
 10. Oottelen kutsua jahka on lakumenu kasassa. IHANKU VOISIN SYÖDÄ TOTA KAIKKEA :'( No unissani enivei.

  VastaaPoista
 11. http://www.cooks.com/rec/search/
  0,1-0,licorice,FF.html

  Tuolta löytyy paljon ohjeita, joissa lakritsia on käytetty ruoanlaitossa. Vaikka taisitkin kaivata enemmän apua juuri tuon uutteen kanssa.

  VastaaPoista
 12. Ano, oot kyllä ihan oikeessa, että enemmänkin kaipaan tohon uutteeseen apuja. Siis toki sitä kokeilemallakin äkkiä oppis käyttelemään, mutta pötkylä on aikas pieni siihen tarkoitukseen.

  cooks.com on kyllä ihan kiva sivusto, siellä itsekin pyörähtelen joskus. Harmi vaan, että sieltä puuttuu kuvat.

  VastaaPoista
 13. Merde, Lakumenu menee passaukseen, ei kestä paikat liikaa mustaa viljaa. Mutta muuten asiasta neuvotellaan ;-)= Jatka vaan uniskelua (?), se on siistiä, kun on hyvä juoni ja hauskat roolihenkilöt.

  VastaaPoista