3.7.2017

Härkäpapurouhe-porkkanapihvit ja tilli-jugurttikastike

Täydellisen kasvispihvin kehitteleminen jatkuu. Vaikka pääsinkin aivan mahtavaan tulokseen. Härkäpapuroheesta tulee pihviin juuri sopiva suutuntuma. 



Härkäpapurouhe-porkkanapihvit ja tilli-jugurttikastike

2 dl härkäpapurouhetta
3 dl vettä
1 keltasipuli
1 valkosipulinkynsi
1 porkkana
0,5 dl oliiviöljyä
1 dl korppujauhoja
0,75 dl vehnäjauhoja
suolaa ja pippuria
timjamia
paprikajauhetta


Keitä rouhetta 6 minuuttia, ei yhtään enempää, kaada vesi pois. Freesaa sipulit pikaisesti pannulla. Raasta porkkana. Sekoita kaikki ainekset ja anna korppujauhojen turvota vähintään 15 minuuttia. Painele kädessä puoliväkivalloin tiiviiksi pihveiksi ja paista reilussa öljyssä muutama minuutti molemmin puolin.

Kastike:

2 dl maustamatonta jugua
muutama oksa tilliä
loraus sitruunamehua
ripaus sokeria


Seuraksi kvinoatabbouleh.

10 kommenttia:

  1. Härkäpapu on hyvää leivissä, mutta kaikki muu onkin jäänyt kokeilemattta - vielä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse asiassa suunnitelmissa on alkaa kehitellä härkäpapurouheleipää, joten hyvin osui kommentti :)

      Poista
  2. Härkäpapua on tullut syötyä ja kokeiltua, muttei rouheena. Pitäisikin tutustua, eikä vain kulkea kaupassa purkin ohi miettien. Nyt olisi resepsuunikin valmiina.

    VastaaPoista
  3. Härkäpapua on tullut enemmän käytettyä Härkiksen muodossa. Pitääpä ottaa kokeiluun tuo rouhekin jossain vaiheessa.

    VastaaPoista
  4. Olenkin joskus miettinyt kaupassa härkäpapurouhepakettien kohdalla, mitä niistä voisi tehdä. Ei tarvitse miettiä enää. Viikonloppuna söin muuten Gastro Cafe Kalliossa pitkästä aikaa todella hyvän kasvispihvin, jonka pääraaka-aine oli tuore herne. Suosittelen!

    VastaaPoista
  5. Moi, ohje kuulostaa hyvältä!
    Onko raaka-ainelistan puoli desiä öljyä tarkoitettu paistamiseen vai sekoitetaanko se pihvitaikinan sekaan?
    Montako pihviä tuosta tulee / monelle ihmiselle ohje on tarkoitettu?

    VastaaPoista
  6. Kiitos! Hyvää tuli!
    Kaupassa ei ollut tuoretta tilliä vaikka on kesä, joten laitoin sen sijasta kuivattua tilliä suuremmalla kädellä (OK sitä lorahti vahingossa aika kasa). Jostain syystä törkeän tillinen kastike olikin lasten suosikki.

    VastaaPoista