6.7.2017

Polkkapossun poika bloggaa - Ruskea herkkutattikastike

Moi! Tässä Eemeli 8v, Polkkapossun poika. Oon taas tänään vieraskynäilijänä. Aikaisemmin olen kirjoittanut tänne lihapullien ja kauranekkujen ohjeet. 

Mun teki mieli tänään pihvejä, perunaa ja ruskeaa sienikastiketta. Iskä sanoi, että ai vähän niinku Sauce duxellesia vai? No joo en tiä, mitä se on mutta varmaan ihan hyvää. Iskä neuvoi, että sitä voi tehdä vaikeammin tai sitten oikoreittiä. No, me päätettiin vähän oikaista. Vaikea reitti olisi tehdä ensin Sauce Espagnole pohjaksi, mutta tästäkin tulee kuulemma tosi hyvää. Ja niin siitä tulikin. Näin me tehtiin: 


Ruskea herkkutattikastike, possupihvejä ja perunoita

kasa perunoita
4 kpl possun ulkofileitä

Keitä perunat. Paista pihvit molemmin puolin pannulla kypsiksi, älä kuitenkaan liian kypsiksi sillä possu menee helposti kuivaksi


0,5 dl kuivattuja herkkutatteja

2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
4 dl vettä
1 rkl tomaattipyreetä
1 rkl ketsuppia
loraus sinappia
suolaa ja pippuria
tuoretta kirveliä ja persiljaa

Laita tatit likoomaan veteen 20 minuutiksi. Pilko pienemmiksi. Voi toki tehdä myös tuoreista tateista, sitten vaan paistaa ne ensin pannulla. 

Sulata voi ja lisää vehnäjauhot. Sekoittele jauhoja ja anna niiden ruskistua oikein kunnolla, lähes niin, että ne kärähtävät, muttei kuitenkaan. Lisää vesi koko ajan muovivispilällä sekoittaen. Lisäile tarvittaessa vettä. Lisää tomaattipyre, ketsuppi ja sinappi. Anna muhia ja mausta lopuksi suolalla ja pippurilla. Lisää tatit ja myös liotusvettä voi käyttää kastikkeeseen. Ihan lopuksi vielä yrtit. 



2 kommenttia:

  1. Onpas PolkkaPoika taas oikealla asialla! Tätä tehdään, mutta odotan josko saisi ihan omia tatteja.

    VastaaPoista