11.7.2017

Soijapapuhiutalesnacksit

Hetken aikaa on soijapapuhiutalepussi pyörinyt villasukissani, enkä ole oikein tiennyt, mihin sitä käyttäisin. Ohjeistuksena siinä on pataruokiin, mysliin, sellaisenaan ja aamiaistuotteisiin. Olen hiutaleita joskus viilin tai jugun sekaan heittänyt, ihan ok on toiminut ja ollut myös hyvä proteiinilähde. Seuraavaksi suunnitelmissani on punajuuripyörykät tai ehkä jopa punajuurifalafelit, joihin hiutaleet varmaan sopisivat kivasti ensin liotettuina ja ehkä hieman möyhennettyinä. En ole vielä päättänyt. 

Mutta näihin snackseihin tulee himo. Tosiaankin. Varsinkin jos haluaa jotain vähän kevyempää kuin sipsit tai suolapähkinät, niin tää on hyvä vaihtoehto. Hiutaleiden maku on itsessään kevyesti pähkinäinen, johtuen valmistamisessa käytettävästä paahtamisesta. Maustaminen on sitten ihan itsestä kiinni, minä tein näin: 

Soijapapuhiutalesnacksit

2 dl soijapapuhiutaleita
2 rkl rypsiöljyä
1 tl juustokuminaa
1 tl savupaprikaa
reilusti suolaa

Öljyn ja mausteiden määrät ovat viitteellisiä. Heittelin aika randomina pussiin, mutta voisin kuvitella, että näin tulee hyvää.

Kaada öljy ja mausteet pussiin, sekoita. Lisää hiutaleet ja kääntele. Levitä leivinpaperille ja paahda 200 asteisessa muutama minuutti.


Ja kuten kuvasta näkyy. tein taas vaihteeksi gazpachoa ja siihen päälle säästin muutaman zipaleen. Hekkua oli siinäkin, mutta parhaimmillaan pelkillään natustellen.

Soijapapuhiutaleita on ainakin VegeSunilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti