15.7.2017

Gluteeniton ja vegaaninen tuorepasta GlutØ - Ravioliateria 10 minuutissa

Taas on tullut hieman helpotusta keliaakikkojen elämään, kun Glutzero Finland Oy on lanseerannut uuden gluteenittoman ja vegaanisen tuorepastasarjan GlutØ. Tällä hetkellä sarjaan kuuluvat pappardelle, rigatoni, fusilli, rustica, gnocchi, fettuccine ja kaksi erilaista raviolia. Raviolien täytevaihtoehdot ovat artisokka ja pinaatti-sitruuna. Jälkimmäinen on erityisesti meikäläisen mieleen, ei ensimmäisessäkään mitään valitettavaa ole.


Pastataikina koostuu hyvinkin yksinkertaisista raaka-aineista: riisijauho, maissijauho ja vesi. Rakenteesta on saatu varsin mukava ja näitä syö tosi mielellään. Jos en ole ihan väärässä, niin GlutØ on tällä hetkellä Suomen markkinoiden ainoa vegaaninen ja gluteeniton tuorepastasarja. Toki se sopii kaikille muillekin, jotka eivät ole myöskään riisille, maissille tai vedelle allergisia. Älkääkä naurako, joillekin vesiallergia on ihan todellisuutta. Iho ei kestä sadetta, eikä välillä omaa hikeäkään, joillekin nesteen juominenkin aiheuttaa kurkun turpoamista. No niin, taisin ajatutua sivuraiteille

Ravioleista valmistuu todella nopeasti ja hyvin pienellä vaivalla hemaisevan herkullinen ateria. Sehän onkin osa pasta-aterioiden parhautta. Näin kokkailu tapahtui possukeittiössä:


Pinaatti-sitruunaraviolit ja oliivinen tomaattikastike

pieni keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
1 tlk tomaattimurskaa
1 dl vettä
ripaus sokeria
suolaa ja pippuria
kuivattua oreganoa
pieni kourallinen oliiveja
muutama lehti tuoretta basilikaa silputtuna
rucolaa
parmesaania

Pilko keltasipuli ja freesaa hetki öljyssä, lisää myös pilkotut kynnet. Lisää tomaattimurska ja vesi, anna muhia hetki. Lisää sokeri, suola, pippuri, oregano ja oliivit. Keitä raviolit ohjeen mukaan lähes kypsiksi runsaassa vedessä ja nostele varovasti reikäkauhalle kastikkeen sekaan. Läjä basilikasilppua sopii tähän kuin saparo possulle. Viimeistele rucolalla ja parmesaanilla. Annostele lautasille.  

Voit kypsyttää raviolit myös tomaattikastikkeessa. Tällöin kypsymisaika hieman pitenee. Itse suosin raviolien kypsyttämistä runsaassa nesteessä, jolloin ne pysyvät paremmin koossa. Kastiketta pitää kuitenkin välillä hämmennellä, jolloin raviolit saavat turhia kosketuksia. 


   Girjoitus on tehty yhteistyössä Glutzero Finland Oy:n kanssa.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti