19.7.2017

Punajuurifalafelit

Yhdistin rakkauteni punajuuriin ja intohimoni falafeleihin: tuloksena houkuttelevat punajuurifalafelit. Ohjeessa ei ole käytetty kananmunaa, kyseessä on vegaaaninen herkku. Ja koska minulla sattui olemaan avattu pussi soijapapuhiutaleitakin, heitin senkin vielä taikinaan. Ei ehkä ihan falalfel-ortodoksista, mutta who cares. Nämä raaka-ainemäärät ovat semisti suuntaa antavia, lisäilin välillä koepaiston jälkeen mm. korppujauhoja paremman lopputuloksen saamiseksi. Mutta jotenkin näin se meni. 

Aijuu. Jotenkin tuli hämärä muistikuva, että olisin tehnyt viime joulun jälkeen rosollijämistä myös falefeleja. Punajuuri on siis selkeästi hyvä raaka-aine tähän. 


Punajuurifalafelit: 

3 keitettyä punajuurta
1,5 dl soijapapuhiutaleita
1,5 dl keitettyjä kikherneitä
1 dl korppujauhoja
1 rkl perunajauhoja (taikina pysyy paremmin kasassa)
0,75 dl oliiviöljyä
0,75 rkl juustokuminaa
chiliä maun mukaan
reippaasti suolaa
reilu kourallinen tuoretta korianteria

Liota soijapapuhiutaleita vedessä vähintään pari tuntia. Jos sinulla on hyvä monitoimikone tai iso kutteri, jolla saat tämän massan kerralla ajettua taikinaksi, anna mennä vaan. Muuten kannattaa laittaa pienemmissä osissa. Muokkaa kostutetuin käsin taikinasta haluamasi muotoisia pullasia tai pihviköitä. Pyörittele vielä pikaisesti lautasella korppujauhoissa. Parhaan lopputuloksen saat, kun uppopaistat muutaman minuutin rypsiöljyssä ja otat reikäkauhalla talouspaperin päälle lepäämään. Myös runsaassa rasvassa paistaminen on ok, jos ei jaksa uppopaistaa. Uunia en suosittele.

Tällä kertaa tungin näitä tortillaan, pitan väliin ja söin vielä varhaisperunoidenkin kanssa. Hyvänä seurana maistuu aina vaikkapa soijajugu ja raparperichutney, jota minulla on aina kaapissa. 


1 kommentti: