26.10.2015

Soijasuikaleet kookos-ananaskastikkeessa, masentavan hyvää

Vaan tulipahan loistava setti, oli tarkoitus syödä tästä parikin kertaa, mutta kaikki meni autoa ja asuntoa myöten. 

Soijaruokien valmistaminen kotikeittiössä ei ole haastavaa eikä työlästä. Sen verran kannattaa löysätä hikinauhaa ja survoa kättä pois sieltä, missä se onkaan, että unohtaa sen ainoan tuntemansa soijatuotteen (rouheen). Soijasuikaleista tulee jäätävän hyvää sapuskaa, kun vaan osaa käsitellä soijan oikein. Ei rouheessakaan toki mitään muuta vikaa ole, paitsi että siinä on jotain vikaa.


Soijasuikaleet kookos-ananaskastikkeessa (2-3 annosta, vegaaninen)

150 g soijasuikaleita
Hyväksi todettuja soijasuikaleita tekee saksalainen Vantastic Foods, miellyttävä tekstuuri. Firman tuotteita saa esim. Vegetukusta.

1. Keitä suikaleita kasvisliemessä 10 minuuttia. 
2. Puristele kuiviksi (tämän voi tehdä esim. painelemalla jollain lituskaisella lastalla)
3. Marinoi yön yli. 

Mitä paremmin puristelet suikaleista keitinnesteen pois, sitä paremmin nuo jaksavat imeä marinadia. Kaiken a ja o tässä onkin marinointi. Mitä kauemmin marinoit sen makoisampi safka. Muutama tuntikin riittää, mutta vanha kunnon yön yli -sääntö toimii paremmin.

marinadi

2 tl korianterinsiemeniä
3-4 valkosipulinkynttä pilkottuna
2 cm pätkä inkivääriä raastettuna
1 chili (väkevyys maun mukaan)
½ rkl kookossokeria 
1½ rkl soijakastiketta
½ rkl balsamiviinietikkaa
½ dl rypsiöljyä
½ oliiviöljyä
½ sitruunan mehu

Murskaa korianterinsiemenet morttelissa, huumaannu tuoksusta ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Huumannu uudestaan tuoksusta ja laita keitetyt soijasuikaleet marinoitumaan vähintään pariksi tunniksi, mieluiten pidempään. Nyt suikaleet ovat käyttövalmiita.

kastike

1 keltasipuli
marinoituja soijasuikaleita
pikku purkki ananasta paloiteltuna ja sen mehu
3 dl kookosmaitoa
maizenaa
nyrkillinen tuoretta korianteria
1 lime

Jos ja kun soijasuikaleet eivät ole jaksaneet imeä kaikkea marinadia, kannattaa käyttää loppumarinadi kastiketta maustamaan. Itselläni jäi juuri sopivasti ja muita mausteita en juurikaan enää tarvinnut, suolaa lisäsin hieman. Mutta lisää kastikkeeseen aineksia maun mukaan, esim valkosipulia, inkivääriä, suolaa, chiliä, samoja joita käytit marinadissa.

Freesaa pilkottua keltasipulia hetki pannulla. Lisää soijasuikaleet ja paista hetki. Kaada ylijäämämarinadi mukaan ja ananaspalat. Lisää kookosmaito, anna muhia hiljalleen viisi minuuttia. Itse suurustin hieman kastiketta ja lisäsin ananasmehuun ruokalusikallisen maizenaa, sekoitin, sitten lisäsin sen pannulle taas sekoittaen ja nopea kiehautus. Tarkasta vielä suola ja lisää lopuksi hakattua korianteria.

Kastike lautaselle riisin kanssa ja päälle puristus limen mehua. Jes! Tosiaan, ihan masentavan hyvää. 


3 kommenttia:

  1. Tätä on pakko kokeilla. Sait sen kuulostamaan niin ....niin masentavan hyvältä!

    VastaaPoista
  2. Uutta settiä jo suunnittelen, vaikka vatsa on vieläkin täysi edellisestä :)

    VastaaPoista
  3. Pitää kokeilla tätä seuraavaksi. Ainakin hapanimeläkastikkeen kanssa soijasuikaleet toimii :).

    VastaaPoista