22.10.2015

Puolukkavispipuuro

Juureni ovat osittain Karjalassa. Puolukasta ja rukiista pääosin koostuva marjaprettu, uuniherkku, odottaa silti vielä syntymistään. Puolukkavispipuuro on taatusti vähintään yhtä hyvää. Nautiskelin sitä aamupalaksi, lounaaksi, jälkkäriksi, iltapalaksi, murojen päällä maidon kanssa ja päälläseisten. Huippua.


Puolukkavispipuuro

1 l vettä
4 dl puolukoita
1,2 dl sokeria
1,5 dl mannasuurimoita
0,5 tl suolaa

Keitä puolukoita 10 minuuttia, lisää sokeri ja vispaa vispilällä joukkoon suurimot. Ja tosiaan, vispilällä, muuten menee könttiseksi. Lisää myös suola. Anna kiehua 10 minuuttia välillä sekoitellen. Anna jäähtyä ja vatkaa hartaasti ilmavaksi ja kauniin väriseksi.

Tarjoa maidon kanssa tai ihan sellaisenaan.  Vispipuuro on mielestäni parhaimmillaan jääkaappikylmäksi jämähtäneenä.

Jos käytät survosta, sitä menee tuohon määrään hieman vajaa 3 dl, eikä sitä tarvi keittää alkuun niin kauaa. Vispipuuron voi tehdä yhtä hyvin myös karviaisista tai punaherukoista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti