13.10.2015

Pasta alla puttanesca - 12 minuuttia ja valmista

Ruokakirjoittajien on tämän pastan kohdalla vaikeaa olla panettelematta pikkutuhmilla vitseillä. Pasta alla puttanesca tarkoittaa nimittäin pastaa ilotytön tapaan. Nimen alkuperästä on arveltu, että yön naiset saivat tästä pikaisen aterian asiakkaiden välissä, tai että ruuasta lähti niin hyvä tuoksu, että se houkutteli asiakkaita kadulle.

Kumpikin kyllä antaa oikeutta ruualle: valmistaminen vie ajan, jonka veden lämpeneminen ja pastan kypsyminen ottaa ja tuoksu on vähintäänkin huumaava. Veikkaan silti, että molemmat teoriat ovat vääriä ja kyseessä onkin kiinteistönvälittäjän mukaan nimetty pasta.Tuon lieron, joka värikkäine kyltteineen houkuttelee ihmisiä tuhlaamaan asuntoon ja pastan ohella paahtaa levyllä niin kotoisen tuoksuisia kahvipapuja.Pasta alla puttanesca

spagettia
oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä pilkottuna
chiliä
iso lusikallinen kapriksia
oliiveja viipaloituna
muutama anjovisfile (kolmeen osaan)
1 tlk tomaattimurskaa
reilusti persiljaa silputtuna
suolaa, sokeria ja etikkaa

Keitä spagetti runsaassa vedessä al dente.

Freesaa valkosipuleita ja chilipaloja nopeasti oliiviöljyssä. Lisää kaprikset oliivit ja anjovikset ja minuutin jälkeen tomaattimurska. Anna muhia 5-7 minuuttia ja lisää maun mukaan suolaa, sokeria ja happoa. Lisää persilja ja sekoita kastike pastan kanssa. 

Päälle voi toki raastaa vielä parmesaania.3 kommenttia:

 1. Ah pasta puttanesca maistuu aina! Niin hyvää :)

  VastaaPoista
 2. Ai jaa! Siis kun lisään väsyperusmättööni oliivit, kaprikset ja anjoviksen saankin puttanescaa! Minulla on näköjään ollut miilunpolttajat ja puttanescat ihan sekaisin!
  Ex tempore kokkaamisessa se anjovis lie haastellisin jos ei omista purkillista öljyyn säilöttyä anjovista vaan yrittää mennä janssoninfileellä. Sitä joko ei ole tai seuraavana päivänä pitää tehdä linds eiku janssoninkiusausta, mikä jälkimmäinen onkin ihan hyvä juttu.

  VastaaPoista
 3. Eilen olin tekemässä sitruunaista savusimpukkapastaa, kun jostain syystä iski himo heitellä siihen vielä kapriksia ja oliiveja. Niin hyvää puttanesca on. Sain pidettyä itseni kurissa, autenttista putanescaa odotellessa.

  VastaaPoista