7.10.2006

Yhteen suuntaan kun kumartaa niin toiseen pyllistää

Olen kevyesti innostunut tekemään omassa pakastimessa sorbetteja. Jäätelökonekin olisi tietysti mukava, mutta ei pakastinkaan niin vaikea ole. Ja sorbetit ovat kovin pienitöisiä.

Viime viikolla testasin Glorian ruokamaailman kahvisorbettia, johon tuli vettä, ruokosokeria, pikakahvimuruja ja cointreauta. Juon kuussa ehkä pari kuppia kahvia, joten en niin hirveästi välittänyt siitä. Maku oli hieman liian voimakas ja karvas. Pari koemaistajaa kyllä halusi reseptin. Tai voi heitä kutsua myös vieraiksi. Eilen tarjosin maistajille so. vieraille minttusuklaamoussea ja sitruuna-basilikasorbettia. Kummatkin olivat makoisia, mutta yhdessä eivät oikein toimineet. Kumarrus ja pyllistys. Joten siis vain toinen ohje :)

Urban dictionary:

Sherbet

1) A delicious, frozen, fruity treat.
2) A gay man.

1) "Raspberry sherbet for me please!"
2) "Man, what a fucking sherbet."Sitruuna-basilikasorbetti

2 dl sokeria
3 dl vettä
3/4 sitruunan mehu
noin puoli ruukkua basilikaa
2 dl ranskankermaa
(liivatetta)


Sulata sokeri vedessä. Purista sitruunamehu eri astiaan ja revi basilikat joukkoon. Sekota tasaiseksi sauvasekottimella. Lisää ranskankerma ja sekoita hyvin. Yhdistä jäähtynyt sokeriliemi ranskankermasekotuksen kanssa ja vatkaa massa yhtenäiseksi muovivispilällä. Kaada laakeaan metalliastiaan ja laita astia pakkaseen. Käy sekottelemassa seosta puolen tunnein välein. Ota ulos pakkasesta hieman ennen tarjoamista, sillä massasta tulee aikas kovaa. Jos haluat että sorbetti kestää sulamatta hieman kauemmin, voit lisätä massaan liivatetta. Sorbetti kuitenkin sulaa huomattavasti jäätelöä nopeammin.

Seuraava projekti voisi olla samppanja-/kuohuviinisorbetti. Haluaisiko joku kokeilla?


3 kommenttia:

 1. Kyllä kiitos. Shamppanjasorbetti kuulostaa todella hyvältä.

  VastaaPoista
 2. Tuli muuten taannoin väittely kirjoitetaanko shamppanja vai samppanja. Kielitoimisto suosittelee ainakin jälkimmäistä. Vaikka shamppanja kuulostaakin ehkä juhlavammalta.

  VastaaPoista
 3. Meillä oli kerran fenkoli-sitruunasorbettia väliruokana, johon tarjoiltaessa kaadettiin kuohuviiniä... Oli aika erikoinen kokemus, mutta piristävä :) Pitääkin kaivaa ohje jostain kätköistä...

  Mainioita ohjeita täällä! :)

  VastaaPoista