24.10.2006

Number of the shrimps

Suomen keittiörintaman uusi ehdoton ykköstykki tunnetaan nimellä Iron (Maiden) Chef Röh Röh. Hallowed by the name. Hän kutsuikin minut luokseen tekemään Kalifornian katkarapupannua ja siitä vasta riemu syntyi. Chef Röh Röh on hyvin tarkka mies, joten viivotin kädessä ja jalat pomomaisesti haarallaan hän mittaili leikkaamieni paprikasiivujen paksuuksia. Puolen millin heitto sallittiin, mutta enemmän pieleen menneistä sain aina viivottimesta sormilleni. Keittiöihmiset ovat säälimätöntä porukkaa oppipoikia kohtaan. Toisaalta niin ovat oppipojatkin mestareita kohtaan, sillä suuremman massani ansiosta pakotin Chef Röh Röhin vikisemään kuin sika ja syömään kokkauksen tuloksen. The evil that men do.Jalapenon määrän saa jokainen ihan itsekseen päättää. Me laitettiin aika reilulla kädellä ja ensimmäisellä maistatuksella tuli Run to the hills -olo. Tulista oli kyllä. Chef Röh Röh katsoi minua hullun kiilto silmissään ja päästi kirkuvan röhönaurun. En voinut olla ajattelematta Can I play with madness. Kyllä voin.Kalifornian katkarapupannu

oliiviöljyä
2 sipulia
2 valkosipulia
2 punaista paprikaa
1 keltainen paprika
2 limen kuori+ mehut
1 dl appelsiinimehua
1 mango
3 rkl jalapenoviipaleita
400 g katkarapujaFreesaa pilkottuja sipuleita hetki pannulla öljyssä. Lisää 4 mm paksuiset paprikaviipaleet ja paistele niitä hetki. Pese limet hyvin, raasta kuori ja lisää mehujen kanssa pannulle. Lisää myös appelsiinimehu. Kuori mango ja tee sen lihasta kuutioita. Lisää pannulle jalapenojen kanssa. Anna muhia hieman reilu 5 minuuttia. Lisää katkaravut lopuksi, etteivät sitkisty.

Tarjoa riisin kanssa.

2 kommenttia:

  1. Tervehdys! Eipä liity mitenkään postaukseen, mutta täräytänpä sen tähän ihan vaan huvikseni. Nimittäin hakemistoa rupesin Polkkapossulta etsimään..... Tein juuri Siken suklaakakun ja muistelin, että JOKU JOSSAIN blogissa oli tehnyt sen myös. Hetken kesti googlettamalla löytää - vaan löytyipä kuitenkin! Ja hämmästykseni oli suuri, kun se löytyi toukokuulta. Hitsi, olisin voinut vannoa, että eihän siitä ollut kuin pikku tovi.... Jotenkin ajattelee, että eihän se aika oikeesti kulu täällä blogimaailmassa, mutta tottavie kuluuhan se vaan. No. Kakusta tuli noin 16-17cm irtovuoassa aika muhkea, mutta "hötkyvä". Hujautan sen jääkaappiin huomisiltaa varten ja mielenkiinnolla katson, josko valuu ovella vastaan. Hyvät syksyn jatkot!

    VastaaPoista
  2. No mutta eihän toukokuusta pitkä aika ole :)

    Ei vaan, olen itse asiassa miettinyt, josko kehittäisi jonkun hakemistosysteemin sivuille. Kategorioisin ruoat omiin osastoihin ja sitten vaikka kalaruoat-linkkiä klikkaamalla kaikki kalareseptit paukahtaisi kehiin. Tosin kyllähän blogissani on haku. Se on vaan vähän hassussa paikassa ihan sivun ylälaidassa. Hauskinta on, että itsekin tajusin sen vasta kuukausi sitten. No voi olla, etten jaksa alkaa liikaa säätää.

    Ja hei, aika hauskaa että olet tehnyt sumusireenikakun, sillä joku muukin oli sen vääntänyt eilen. Tai sellaisen kommentin oli jättänyt. Minusta kakku muuten saakin jäädä hiukan hötkyväksi.. ja kyllä se kaapissa vähän kovettuu.

    VastaaPoista