30.7.2015

Ihan sikahyvät porkkanat

Eilen iltakävelyllä eksyin lumiukkojen joukkomurhapaikalle. Olin täysin järkyttynyt ja soitin poliisille. Kertoivat, että tuo paikka tunnetaan myös nimellä porkkanamaa. Saattaa olla niinkin, poliisit on fiksuja.

Nyt on hyvä aika herkutella porkkanoilla, ne ovat juuri sellaisia kuin kuluttajatutkimusten mukaan suomalaisten mielestä porkkanoiden pitäisikin olla: makeita ja mehukkaita. Ongelmahan porkkanan ostamisessa on se, että näön perusteella on todella vaikea päätellä porkkanan makua. Tällöin ainoaksi varmaksi ratkaisuksi tulee ostaa se juuri oikeaan aikaan. Eli nyt, uuden sadon porkkanat, uuh!

Siispä pari porkkanaideaa. Toinen pannulla, toinen grillissä. Eka on ihan jäätävän hyvää, suosittelen. No on toinenkin. 


Ihan sikahyvät porkkanat

porkkanoita
valkosipulia
chiliä
korianterinsiemeniä
kuminaa
oliiviöljyä
voita
appelsiinimehua
hunajaa
sormisuolaa

Vedä porkkanat pitkittäissuunnassa puoliksi ja keitä n. 10 minuuttia. Tee tällä välin morttelissa kastike/tahna: laita siihen pari kynttä valkosipulia, viipaloitua chiliä, korianterinsiemeniä, kuminaa ja oliiviöljyä ja survo. Heitä pannulle voita ja paahda esikeitettyjä porkkanoita hetki, lisää juuri tekemäsi töhnä ja purista joukkoon puolikkaan appelsiinin mehu. Älä päästä porkkanoita ylikypsiksi. Päälle pieni truittaus hunajaa ja muutama sirpale sormisuolaa.


Rakuunaporkkanat grillissä

porkkanoita
sipulia
oivariinia
rakuunaa
mustapippuria
timjamia
hunajaa
sormisuolaa

Vedä porkkanat pitkittäissuunnassa puoliksi ja keitä n. 10 minuuttia. Laita folioon, johon seuraksi uuden sadon sipulia, sipulin vartta, oivariinia, rakuunaa, mustapippuria, timjamia, hunajaa ja sormisuolaa. Nuketa grillissä 10 minuuttia. 


4 kommenttia:

  1. Tokakin on varmasti jäätävän hyvä, mutta tuo ensimmäinen on moneen kertaan testattu (tosin uunissa) ja se on todella koukuttava tapa syödä porkkanoita - menee sekä uudet että vanhat.

    VastaaPoista
  2. Vanhoihin porkkanoihin toi on tietysti myös loistava juttu, jos ei maku meinaa muuten riittää.

    VastaaPoista