3.7.2015

Saariston fetasalaatti

Turun saaristo on siitä(kin) mahtava paikka, että täällä kasvaa ruohosipulia luonnonvaraisena. Varsi tosin tuntuisi muuttuvan puumaiseksi hieman aikaisemmin kuin viljelyversiolla, siksi kannattaa käyttää myös kukintoja hyväksi. Ne maistuvat nimittäin ruohosipulille ihan siinä kuin totuttu varsikin. Erilaiset syötävät kukat ovat muutenkin muodissa, näyttävyyttä annokseen siis.

Tähän salaattiin keräilin villisti myös suolaheinää ja maksaruohoa. Muita yrttejä sitten yrttimaasta.

Juomaksi hyvä kyykkyvalkoviini Douglas Green Chenin Blanc 1942, joka alle 7 euron hinnallaan on hyvinkin bueno. Löytyy uutuushyllystä.

Saariston fetasalaatti

fetaa
tomaattia
kurkkua
(salaattia)
punasipulia
persikkaa
oliiveja
suolaheinää
isomaksaruohoa
oreganoa
minttua
ruohosipulin kukintoja
mustapippuria myllystä

Pese, pilko, revi, sekoita ja syö. Tsatsikin tai hyvän oliiviöljyn kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti