Täällä saaressa ilmeisesti vietetään mustikkaviikkoja, sillä muutamana viimeisenä iltana on keittiöstä ilmestynyt mustikkaisia herkkuja. Ykkösluokan pikkuruinen Mustikkasuu ja Vinkkilän leipurin tytär alkavat päästä vauhtiin: muffinsseja, piirakoita, hilloja, jäätelöä ja ties mitä. Joskus tulee laskettua, montako lättyä on tullut syöneeksi, nyt montako mustikkapiirakkaa.
Tämän piirakan jippo on kookoshiutaleet, joista saadaan sekä makua että rakennetta. Piirakka itsessään paranee jo toisena päivänä, joten malta hillitä kuolasuoniasi. Tulos on juuri sopivan kuohkea ja kostea.
Mustikka-kookospiirakka
Pohja:
1 dl kookoshiutaleita
1 dl kaurahiutaleita
4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 dl sulaa voita
1 kananmuna
2 dl maitoa
1 dl vispikermaa
Sekoita kuivat aineet keskenään ja kosteat aineet keskenään, sen jälkeen sekä kuivat että kosteat keskenään. Levitä taikina piirakkavuokaan.
Täyte:
5 dl mustikoita
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
1 dl kookoshiutaleita
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Sotketaan ja kaadetaan päälle.
200 astetta n. 40 min.
Kiitos inspiraatiosta :) Täytyy lähteä mustikkametsälle heti kun mansikkakääretorttu on syöty.
VastaaPoistaOi! Ihanan näköistä, mielenkiintoinen pohja. Aion testata. Jauhot voi varmaan muokata gluteenittomiksi.
VastaaPoistaToki voi veivata gluteenittomista. Ei tämäkään piirakka kauaa kaapissa säilynyt :)
VastaaPoista