18.7.2015

Punaviinisuositus: Durius Tempranillo 2012, 9.97€

Ei tämä viini turhaan voittanut 2015 omaa sarjaansa eli alle 11 euron eurooppalainen punaviini. Tai oikeastaan kyseessä oli 2011 vuosikerta. Tällä hetkellä alkossa myydään 2012 vuosikertaa, joka on myös todettu maukkaaksi.

Durius on väriltään ruskeanpunaiseen vivahtava ja maultaan varsinkin tempranilloksi sopivan tukeva. Alkumaistelussa ihmettelin lievää marjamehuisuutta, mutta parin siemauksen jälkeen totesin olevani selvästi väärässä. Durius on keskitanniininen viini, joka sopi ihan kybällä kermaisen raskaan kantarellikastikkeen kanssa. Kun ruoka loppui mutta viini ei, tanniinit korostuivat ja jouduin tekemään uuden satsin kantarellikastia. Ja toisin päin. Loputon kierrehän siitä tuli ja nyt olen juuri matkalla hakemaan uusia Duriuksia, kun kastia on taas jäljellä. Ja yksi äijä varmuudeksi kanttismetsällä.

Duriuksen etiketeissä ehdotetaan juomaa punaiselle lihalle ja riistalle. Mikäli lammasta voidaan pitää punaisena lihana ja riistana, sanoisin, että tässä on loistava pääsiäisviini. Viini on mukavan mausteinen ja sopivasti kirsikkainen, osuu varmasti määkivälle. En ole testannut, mutta olen hyvä kuvittelemaan.

Hinta: 9,97€
Valmistusmaa: Espanja
Hapot: 5,80g/l
Rypäle: Tempranillo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti