1.6.2015

Voikukka-sitrusmehu

Eilen lupailin, että mikäli tästä mehusta tulee makoisaa, jaan ohjeen muillekin. Jos pahaa, nuiva talonmiehen vaimo tulee saamaan osansa. Mehusta tuli vähintäänkin makoisaa, mutta silti kaikessa muikeudessani päätin jakaa tämän myös talonmiehen vaimolle. Kaatamalla osan postiluukusta sisään. Mutta ohjeen hän toki saa täältäkin, ystäviä kun ollaan.

Voikukka-sitrusmehu

200 voikukkaa
4 luomusitruunan mehu
2 luomusitruunan keltainen kuoriosa
2 limeä
1 appelsiinin mehu
4 dl sokeria
1,5 l vettä

Kerää 200 voikukan kukinnot. Niitä kerää tosi nopeasti ja lapset tykkää tästä hommasta. Hauskinta on keruun jälkeen keltaisilla käsillä pyyhiskellä jälkiä uuteen valkoiseen huppariin. Nypi kukinnoista keltaiset höntyvät eli terälehdet talteen. Kuulostaa työläältä, muttei ole. Vihreääkin saa mennä pieniä määriä sekaan, mutta mitä enemmän vihreää sen kitkerämpi lopputulos. En siis suosittele. Pese kahden sitruunan kuoret tiskiharjalla ja raasta keltainen osa suht hienolla terällä. Älä raasta mukaan valkoista kitkerää osaa. Purista samaan joukkoon sitrushedelmien mehut ja lisää 4 dl sokeria. Kiehauta vesi ja kaada voikukka-sitrus-sokerisekoituksen päälle. Kiehauta pikaisesti uudelleen ja anna seistä viileässä 12 tuntia. Sihtaa mehu ja kaada pulloihin. 

Tuloksena on n. 1,75 litraa Ihaan ihanaa voikukka-sitrusmehua.  Muista, että tämä on "tiivistettä", eli pitää siis laimentaa. Muuten vetää imeläksi. 

2 kommenttia:

  1. Mahtavaa, multa löytyy tuo 200 voikukkaa jo perennapenkeistä :). Millainen maku on?

    VastaaPoista
  2. Maku on ihan mahtava, raikas ja mukavasti hapan. Tänään keräämään lisää ja tuplasatsi tulemaan.

    VastaaPoista