20.12.2007

Ota kinkusta kii ja lähde possun kanssa leipomaan uaa

Lucky me, maan kuopsuttaminen kärsällä kuuluu possun perustarpeisiin. Olen selvinnyt tähän asti piileskelemällä lättiini kaivetussa kuopassa. Ei se helppoa ole ollut ja kärsänikin on kaivamisesta vielä hellänä. Katsokaas, joulu ei ole oikeastaan possuille mitään erityistä kulta-aikaa, jota omena suussa töpinöitäisiin porukalla jouluaterialla. Lähetin muuten Donaldsonin Julialle tulenkatkuista sähköpostia, kun on mennyt tekemään ohjekirjan, miten piileskelevä sika löydetään! Ei, en ole saanut vastausta.

Viimeksi postasin sellerikeiton reseptin ja menin höpöttämään, että laitan seuraavaksi tänne keiton kyytipojaksi sopivan yrttipatogin ohjeen. Yritän olla suoraselkäisesti saparoni mittainen sorkkaeliö, joten tässäpä tätä. Vaikka Tiville lupaamani sinappikastikkeen ohje onkin vielä tulematta. Mutta kuten huomaat Tiv, muistissa se on kyllä. Olenkos jollekin muullekin lupaillut jotain?


Yrttipatonki (alkukeiton seuraksi)

½ l vettä
1 rkl tummaa siirappia
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
1 pkt kuivahiivaa
n. 9 dl vehnäjauhoja

tuoretta basilikaa
tuoretta timjamia
leivontamargariinia


Sekoita veteen siirappi, suola ja oliiviöljy. Sekoita kuivahiiva desiin jauhoja ja lisää nesteeseen. Lapo jauhoja taikinaa samalla innokkaasti alustaen. Anna kohota liinan alla puoli tunti. Levitä jauhoja työtasolle ja jaa taikina kahteen osaan. Kaulitse taikina suorakaiteen muotoiseksi ja voitele sinne tänne hieman margariinia. Lisää timjamia ja basilikaa ympäriinsä ja kierrä rullalle jostain kulmasta vinottain alottaen. Leikkaa saksilla pieniä viiltoja päälle ja paista 225-asteessa n. 15 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä.

1 kommentti: