6.12.2007

Kukonhäntäkutsuilla

Alkuruokamusapalaksi kevyttä pureskeltavaa eli Erland Oye.
--------------

Tein tänään joulusiivouksen. Kävin läpi mielettömän määrän vanhoja kansioita ja tylysti heitin turhat roskiin. Hommasin myös uutta puhdistusainetta, jolla suuri osa paskasta ammuttiin kuuhun juuri niin taianomaisesti yhdellä pienellä liikkeellä kuin TV-shopissakin mainostetaan. Tuolla CCleanerilla sain jopa roskakorin tyhjennettyä suit sait ihan istualtani. Vasaleikkeitä vedettiin tänään Suomen kunniaksi ja ajatelkaas tätä: CCleaner puhdisti jopa leikepöydän. Tajuttoman hyvää ainetta. Nyt kun Nokialla jyrää erilaiset virukset, kannattaa hygieniaan todella panostaa. Pyyhin samalta istumalta laatikkoni vielä puhtaaksi viruksista ja törmäsin pariin matoonkin, mutta annoin niille kyytiä kuin Tunte, Madon sotilas, vain voi.

Nyt kovalevyni tuntuu paljon paremmalta.

Siivouksen yhteydessä selailin läpi vanhoja valokuvia. Löysinkin yhden arkiston aarteen, jonka voisin nyt vaikka polkata. Kokkiystäväni, Uittamon Nadia Comanecin, kanssa nimittäin kokkailtiin kerran törkeän herkullisia cocktailpaloja, joita kansa sitten jonotti räpylät ojossa leipäjonossa. Cocktailpalat ovat yhtä helppoja biittejä valmistaa kuin biitit E-Typen ensimmäisellä levyllä. Antaa siis mennä vaan. Kuvassa on stanssattuja mätipaloja, kylmäsavupororullia ja minikolmioleipiä, joiden sisältöä en taida enää muistaakaan. Mutta tuo keskimmäinen...Kylmäsavuporo-piparjuuripalat

kylmäsavuporoleikkelettä
piparjuurituorejuustoa
sitruunamehua ihan inuinen loraus
silputtua ruohosipulia

Levitä pöydälle tuorekelmua ja sen päälle poroleikkeleitä hieman limittäin, siten että tuloksena on tasainen suorakaiteen muotoinen pinta. Sekoita piparjuurituorejuusto, sitruunamehu ja ruohosipuli. Levitä seosta pinnalle ja rullaa kelmun avulla tiiviiksi ja siistiksi rullaksi. Laita hetkeksi pakkaseen kohmettumaan ja leikkaa sitten rullasta ihqja cocktailpaloja.

5 kommenttia:

 1. Herkullinen kuva ja mukavaa luettavaa! Tulin Taloussanomien nettisivujen kautta. Jäkäläpäälle pitäisi ehdottomasti perustaa oma palsta. Reissumies- ja maksamakkarajutut oli täyttä rautaa ja olen repeillyt täysin!! Ymmärrän nyt myös kommenttisi tuotteiden haukkumisesta.

  VastaaPoista
 2. Sama reitti ja samat sanat.

  VastaaPoista
 3. Pekka & Kake Co: Kiitti. Joskus jäkäläpäävaihe iskee pahasti päälle. Kun maailma kolhii ja asian voisi tehdä paremmin.

  VastaaPoista
 4. Täällä täti kyselee, että ethän pahastu jos laitan Possun polkkailemaan linkkilistalleni Elämäni opintoretkellä?

  VastaaPoista
 5. En tietenkään pahastu. Aina saa linkittää :D

  VastaaPoista