29.12.2007

Voihan pyhä ayrshirelehmä!


Siellä se vaan puuhailee valtakunnassaaan: Polkkapossun äitimuori nimittäin on aikamoinen mestari kyökin(kin) puolella. Kaikkea rakas emä oli taas tehnyt aurinkotomaattisilleistä punajuuri-parsakaali-porkkanaterriinin kautta äyriäispateeseen. Pakko olla kiitollinen ja antaa mojova rutistus! Kyllä kokkipoika vaan on ylpeä äidistään. Ja isulista myös, oli kuulemma ollut reippaana keittiöapulaisena.

Vaikka kaikki oli maistuvaa, ylivoimainen suosikki oli kaikessa aatelisuudessaan valkosuklainen rahkakakku. Voihan pyhä ayrshirelehmä ja videoitu joikaavan suden kärsä, kyllähän se suli suuhun sillä sekunnilla, kun lusikka kieleen sattui! Emä kertoi hakeneensa ohjeeseen hieman inspiraatiota Yhteishyvästä, mutta hän se vaan on niin vaatimaton.


Chef Emän Valkosuklainen rahkakakku
mansikka-mustikkakiilteellä

Pohja:
200 g suklaakeksejä
80 g margariinia

Täyte:
4 liivatelehteä
200 g valkosuklaata
2 dl kermaa
2 tlk rahkaa
3/4 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
puolikkaan sitruunan mehu

Kiille:
2½ dl mansikoita
1 dl mustikoita
2½ dl punaviinimarjamehua
4 liivatelehteä


Valmista pohja sekoittamalla margariini ja murustetut keksit. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele seos pohjalle. Laita jääkaappiin kovettumaan hetkeksi.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Sulata suklaa vesihauteessa ja vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita sulanut suklaa, kermavaahto, rahka ja sokerit. Sulata liivatelehdet kiehuvaan sitruunan mehuun, jäähdytä neste ja sotke muun massan joukkoon tasaisesti sekoittaen. Kaada massa irtopohjavuokaan keksipohjan päälle ja hyydytä kaapissa muutama tunti.

Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Asettele marjat hyytyneen kakun päälle. Ota tilkka mehua, lämmitä se kiehuvaksi ja sulata liivatelehdet siihen. Yhdistä liivatemehuseos loppuun mehuun ja kaada se marjojen päälle. Hyydytä taas kaapissa.

Jos kakku ei meinaa lähteä irti reunoista, voi sitä auttaa hieman leikkaamalla varovasti reunoja pitkin veitsellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti