12.2.2007

Pinaattivarpunen

Tsirp, cip, piu-piu ja titityy. Pikkulintujen talviruokintaan käy jetsulleen auringonkukansiemenet. Kolmen viimeisen päivän aikana suuonteloni tarkkaakin tarkemmin hioutuneet makunystyrät ovat rekisteröineet toistuvia lähikontakteja noiden kyseisten siementen kanssa. Joku ehkä voisi tällä perusteella antaa minulle nimen Turun varpunen. Toisaalta ei Edith Piafkaan saanut lempinimeään, Pariisin varpunen (La Môme Piaf), hillittömän auringonkukansiemenhimonsa takia. Kyse oli enemmänkin hänen pikkurillimäisestä olemuksestaan. Mutta pinaattia Edith nautiskeli sitäkin enemmän. Hänen tavaramerkkinään olikin esiintymisasu, joka koostui pinaatinvihreästä v-aukkovillapaidasta ja riemunkirjavista raitahousuista. Varsinainen varpunen sanon vaan.


Pinaattipasta
spagettia
auringonkukansiemeniä
hasselpähkinärouhetta
cashew-pähkinöitä
2 rkl soijakastiketta
luraus juoksevaa hunajaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 pakastepussi pinaattia
2 dl kermaa
3 rkl chevre-tuorejuustoa
suolaa
mustapippuria

Keitä spagetti al dente. Paahda siemeniä, rouhetta ja halkaistuja pähkinöitä ilman rasvaa pannulla hetki. Lisää soijakastike ja hunaja. Siirrä pannu pois levyltä, ettei soijakastike sano poks. Ota toinen pannu ja kuullota pilkottuja sipuleita öljyssä. Lisää pinaatti ja freesaa hetki. Laita pannulle takaisin paahdetut jutut kastikkeineen. Kaada mukaan kerma ja anna sen muhia hetki. Lisää tuorejuusto ja tarkista suola. Ripauta mukaan vielä hyppysellinen pippuria. Sekoita kastike spagettien kanssa.

9 kommenttia:

  1. Cashew-pähkinät on tosi hyviä. Ripottelen niitä lähes kaikkiin ruokiin. No onneksi kokkailen vain itselleni, vaikka ei seura(miespuolinen) pahitteeksi olisi :D

    VastaaPoista
  2. Ystäväni suositteli blogiasi. Kiitos siitä hänelle. On erittäin mukavaa lukea asiantuntevaa tekstiä, jossa vedetään vielä kunnolla yli laidan :)

    VastaaPoista
  3. Siis kuka vetää ketä ja missä ja laidan yli? En ymmärrä. Rakkaat terveiset ystävällesi silti. Astiantuntevaa tekstiä on kyllä ihan hauskaa lukea. Yhdyn.

    VastaaPoista
  4. Tuossahan on kaikki ihmiselle tärkeät ainekset samassa sapuskassa: pinaatti, chevre, pähkinät ja pasta. Me like.

    VastaaPoista
  5. Olet oikeassa. Mutta silti piti laittaa ketsuppia päälle, sillä sehän kuuluu olennaisena osana pastaan kuin pastaan :)

    VastaaPoista
  6. Kiitos tästä reseptistä, oli aivan superherkullista! Tässä jos jossain soosissa tuo reseptin viimeinen virke on oleellisen tärkeä, muuten se kastike voisi huveta pannulta "pikkusen maistellessa".

    Tuunasin vähän kastiketta, laitoin enemmän pinaattia (2 pussia) ja täräytin sekaan ihan tavan vuohenjuustokiekon palasia. Hyvin pelittää. Onko resepti muuten omaa tuotantoa, vai onko vaikutteita jostain muualta?

    VastaaPoista
  7. Au jee... varmasti olisin itsekin päätynyt vuohenjuustokiekkoihin, jos vain olisi kaapissa ollut. Tuorejuusto sai mennä pahemman puutteessa.

    Mutta reseptistä. Veikkaisin, että kyseessä on oma, koska en ole tekstissä mitään muuta maininnut. Tosin en enää muista, koska alkaa olla jo sen verran aikaa. Ruokakirjoja tulee kylläkin luettua sen verran tiheään tahtiin, että vaikutteita on varmaan otettu vähän sieltä sun täältä... mutta sitähän kokkaaminen onkin :=)

    VastaaPoista