11.5.2007

Eurovison syntikkaviulukilpailut

Pakko sitä on taas hieman innostua, kun lauantai ja euroviisut lähestyvät. Vaikka viime vuoden voittaja olikin vähän kyseenalainen, tänä vuonna voiton tulee viemään perinteinen euroviisukappale. Olen aika ihmeissäni, mikäli Ruotsin The Ark ei glämmää pottia kotiin. Äsken katsoin videon ja tuntui kuin Abba olisi hypännyt takaisin lavalle. Ei sinänsä, olenkin aina pitänyt Arkista, vaikkei tuo nyt ehkä ihan perinteistä Arkia olekaan.

Entäs tämän vuoden muut osallistujat? Israelia ehdin jo hetken hehkutella, mutta eivät päässeet edes loppukilpailuun. Sveitsin somebody-dance-with-me-mies Dj Bobo lähetettiin vampyyreineen takaisin Alpeille. Pelkkää positiivista, sillä ysärieurodance on ihan oikeasti kuollut, vaikka se tulevaksi lauantaiksi taas herääkin henkiin. Hanna voisi lähteä kotiin jo ennen esiintymistään. Kappale on väritön ja sitä tulee olemaan esiintyminenkin. Ei hävetä olla suomalainen, mutta onneksi en ole sveitsiläinen saati sitten ukrainalainenkaan.

Mutta on joukossa kappaleita, joista jopa pidinkin. Tai siis jos joistain on pakko pitää, niin niistä sitten. Kisan aloittaa Bosnia & Herzegovina ja heillä onkin ihan kelpo viisu. Melodia jäi jopa hetkeksi päähän soimaan, joka on sinänsä vähän huolestuttavaa. Seuraava odotettava esiintyjä on yhdeksäntenä esiintyvä Liettua. Kappaleessa on ihan loistava tunnelma ja siitä ihan oikeasti jopa pidin. Vielä kun laulajan voisi vaihtaa vaikka Roisin Murphyyn (<--- KLIKKAISIT NYT) olisin ihan myyty. Liettuan jälkeen mylvähtää Kreikka kappaleella Yassou Maria. Biisi on ihan kelpo omalla alallaan ja erottuu positiivisesti ainakin sen takia, että Jassu on niin mukava sana. Ja tämän tyypin sydän vetää muutenkin Kreikkaan, minkäs sille voi. Georgia esiintyy Kreikan jälkeen: en alkuun oikein tiennyt, miten kappaleeseen pitäisi suhtautua. Nyt olen jopa hieman tykästynyt siihen. Sophon Visionary Dreamista tulee ihan väkisin mieleen Madonnan Ray of Light. Tai jos ei tule, niin kannattaa ottaa korvatulpat pois. Ranskalla on ihan hauska kappale ja se erottuu kaiken paskan joukosta sillä, ettei ole läheskään niin paska kuin monet muut paskat. 15. esiintyjä on Venäjän Serebro, joka on hyvin tyypillistä Venäjää. Ihan ok viisu ja voi jopa saada vähän enemmänkin ääniä. Tuli kummasti mieleen toinen venäläinen naistrio Nu Virgos. Saksan Roger Ciceron laulelu on kaunista kuunneltavaa: jotenkin vaan rat pack ei täysin toimi saksankielisenä loungeiluna. Turkki esiintyy numerolla 22. Tuo syntikkaviulujen luvattu maa tarjoilee ihan jees biisin, joka takuulla vetoaa moneen. Menee TOP-kymppiin. No minuun ei jaksanut iskeä. Ei sinänsä, syntikkaviulut jyrää näissä kisoissa kohtalaisen ahkeraan muutenkin.

Kirjeenvaihtaja on hehkutellut Bulgariaa. Ei millään pahalla, mutta kappale on totaalista kuraa ja kuuntelisin mieluummin vaikka Esa Pakarisen Pakarock-levyä toistolla viikon kuin Bulgarian kappaletta kaksi kertaa. Ei Bulgaria silti heitä pohjanoteerausta. Sen tulee tekemään Ukrainan Verka Serduchka kappaleella Dancing Lasha Tumbai. Huh huh.

Kaiken kaikkiaan olen hieman pettynyt tämän vuoden antiin. Ehkä se johtuu siitä, että olen umpihetero ja kyseessä on kuitenkin euroviisut.

Jos jotain kiinnostaa kuunnella ja katsella kappaleet etukäteen, löytyvät ne mm. täältä.

17 kommenttia:

 1. Höh. Sä oot niin väärässä tosta Bulgariasta. Huomasitko kuinka hyvin ne rummuttaa. Sähköinen ja hektinen meininki. Kyll maar o näi.

  Arkki ei muuten saavuta voiton satamaansa. Sen varmistaa tuo esitysjärjestys. Taitaa olla 12. esiintyjä ja tasaisessa kilpailussa se häviää varmuudella ainakin Ukrainalle joka esiintyy viimeisten joukossa. Veikkaan että voittaja löytyy, kilpailun tasaisuuden vuoksi, tuolta esiintyjälistan loppupäästä. Siis joukosta Ukraina, Bulgaria, Turkki, Iso-Britannia tai Moldova. Näistä kovin ennakkoon on Ukraina.

  Serbialla on kyllä myös mahdollisuutensa.

  Georgia! Bulgaria! Georgia! Bulgaria!!!!!!

  VastaaPoista
 2. Hei haloo, Ukraina oli kaikkein kammottavin, eikä Bulgariakaan juuri parempi. Turkki ihan jees, UK neutraali, Moldova OK.

  Ja osaa Muppet Shownkin Animal rummuttaa, mutta ei se silti euroviisuissa pärjäisi.

  http://www.forfoxsake.com/images/muppet_animal.jpg

  VastaaPoista
 3. En väittänytkään että Ukrainan olisi hyvä (paitti et on se vähä :). Vaan että se voittaa viisut. Ainakin 0.25:n todennäköisyydellä...

  VastaaPoista
 4. Lyödään vetoa kumpi on parempi The Ark vai Sashka Verdushka. Siis noissa viisuissa...

  Pitäisi nuo vetotappiot kuitata.

  VastaaPoista
 5. No lyödään. 5€ Arkille. Sovittu.

  VastaaPoista
 6. Hienoa, Polkkikseen voi aina luottaa. Ihmettelinkin jo, kun en mistään muualta blogilistoiltani löytänyt viisuilua! Onhan noi koko viisut niiiiin turhaa, mutta hienoa kun löytyy näitä kansallisia yhteisiä kauhistelun ja ihmettelyn aiheita. Ja Georgian kanssa kävi meikäläisellä samalla tavalla. Jäi jotenkin mieleen. Ettei vain yllättäis? Toinen mieluisa oli Unkari. Mutta tuskinpa vaan, taitaa jäädä lopputulos aika yllätyksettömäksi.

  VastaaPoista
 7. Israelin biisi oli aivan mieletön (tuli etäisesti mieleen Gogol Bordello - YouTubesta löytyy, jos bändi ei oo tuttu)! Andorran poikain putoaminen otti päähän också. Semifinaalista jatkoon selvinneistä Serbian lebaani oli paras.

  Voidaan me heterotkin tykätä viisuista, vaikka se tuntuukin luonnottomalta :-) Parasta Euroviisuissa on mielestäni viisuvalvojaismenun suunnittelu!

  Tuo Pakarock oli aika paha veto. Kaverillani oli Esa Pakarisen Huumoripoppia-kasetti, jota infantiili-iässä tuli joskus oikeasti kuunneltuakin...

  VastaaPoista
 8. C'mon guys, Israel? Juu, kuulostihan se hyvältä, mutta mitkä sanat! Push the button vaikuttaa mun mielestä aikamoiselta poliittiselta provokaatiolta Kansat kokoontuu laulamaan höpsöjä rakkauslauluja -kisassa - väitti Israelin yleisradio mitä tahansa. Siksi se ansaitsi tippua, vaikka muulla sanoituksella olisi ollut mun suosikki. Nyt lempparin paikka meni Serbialle (ja The Arkille tietysti).

  VastaaPoista
 9. Ehti sitten tuo Polkkis sopia tuo vedon ennen kuin ehin ite vastaamaan. Muuten oisin tuplannut.

  Israelilla oli rasitteena tuo lähtöpaikka. Kakkos- tai kolmospaikalta ei viisuissa lentoon nouse. Sama asia tiputtaa V-Venäjän mahdollisuudet nollaan varsinaisissa viisuissa.

  Polkkikselle ohjeeksi kuitenkin "Work your magic, dipapapapappaduida..."

  VastaaPoista
 10. Hyvä että puhuttaa. Ja Israelien viisu olikin provokaatiota. Taitavat pitää Iranin ydinaseohjelmaa pienenä uhkana. Itsellähän heillä ei ydinasetta ole :D

  Ja Kirjeenvaihtajalle:

  Shake it up Kirjeenvaihtaja
  I know what you're feeling
  Shake it up Kirjeenvaihtaja
  I got what you're needing
  Shake it up Kirjeenvaihtaja
  Tell me what you're thinking
  Shake it up Kirjeenvaihtaja
  You're so near losing.

  VastaaPoista
 11. Höhöhöö. Illalla nähhään kumpi oli kummempi.

  VastaaPoista
 12. Ja neljä viidestä viiden joukossa meni oikein. Meijän keskinäisessä viisuvisas. Eli otan suosiolla viisugurun viitan harteilleni.

  VastaaPoista
 13. Helkkari kun en lähtenyt lyömään vetoa Serbian komiaäänisen tyttösen puolesta. Nyt olisi hienoa todeta että mitäs minä sanoin :-) Terv. nimim. "jälkiviisu"

  VastaaPoista
 14. No ei musta ainakaan viisutietäjää tule. Ei vaan silti, Arkin huono menestys ihmetyttää. Mutta ei Serbian voitto ihmetytä lainkaan. Ja usein käy juuri niin, että pohjanoteeraukset pärjää hyvin (lue: Ukraina, Lordi). Minkäs sille voi. Ja pahuksen Andorrakin tipahti jo alkukahinoissa ja sillä oli sentään meininkiä. Karua. Väsynyttä.

  Voi pahalaisen Ukraina. Vaikea käsittää. Taidan olla syntynyt väärään maailmaan, kun tommonen käsittämätön renkutus saa jollain lahkeet vipattamaan. Vo huh huh. Kamalaa.

  VastaaPoista
 15. Ei se Ukraina saanut housuja vipattamaan, mutta sen sijaan vattan tärinää se varmasti aiheutti monella kotisohvalla. Hupaisia veikkoja.

  Loppujen lopuksi nyt biisi kuitenkin voitti shown.

  VastaaPoista
 16. No jopas on possulla ja muulilla erilaiset musiikkimieltymykset! :-D Mut viisuissa on parasta menu ohella (Välispiikki ;-)) biiseistä väittely. Se on se viisujen suola kyllä, ehanaa sellane, vänkäämine.

  t. vänkääjien sorkittu kuningatar

  VastaaPoista