15.2.2007

Lisäkeperunaa

Välimeren maissa, vasitenkin Kreikassa, ruokaan kuin ruokaan kaadetaan kevyt hujaus sitruunan mehua. Ei lainkaan huono asia, jos täsmäsärmäruoasta pitää. No minähän kyllä pidän, ehkä siksi kreikkalainen keittiö onkin hyvin lähellä sydämeni ylimääräistä johdinrataa.

Sitruunaperunat sopivat hyvin lihan kanssa ja vielä parempi, jos kastikkeesta löytyy hieman makeutta.


Sitruunaperunat
(neljälle)

5 isoa yleisperunaa
2 tl oreganoa
suolaa
1 sitruunan mehu
oliiviöljyä
vettä


Laita uuni kuumenemaan 210 asteeseen. Kuori perunat ja leikkaa lohkoiksi. Laita laakeean uunivuokaan ja mausta oreganolla, suolalla ja sitruunan mehulla. Kaada päälle vielä reippaasti oliiviöljyä. Lisää vuokaan vettä siten, että perunat melkein peittyvät. Paistele perunoita vajaa tunti, jolloin vesi on melkein kokonaan haihtunut pois ja purista päälle vielä hieman sirtuunamehua. Paista uunissa vielä viitisen minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Oi oi,''Kreikanperunaa''...olen tehnyt myös,muuten samoilla aineksilla,mutta vesi ohjeestani puuttuu...Kreikkalainen ruoka on ihanaa(pitäisikin tehdä joskus Stifadoa tai Musakaa tms.niitä ei blogistani vielä löydy):)

    VastaaPoista
  2. Ilman vettäkin onnistuu hyvin. Tosin vesi pitää perunan hieman kuosissaan.

    Pastitsiota voisi harkita seuraavaksi. Pastan ystävä kun olen.

    VastaaPoista