21.2.2007

Punasipulihaaste

Vähän viime tippaan jäi helmikuun ruokahaasteeseen osallistuminen, kun muistin, että aikaa olisi kuukauden loppuun. Mutta vielä ehtii. Ideana oli siis, että reseptin tulee sisältää punasipulia.

Tämä on eräs lempisalaateistani. Paahtuneen punasipulin kevyt karvaus, greipin suloisen hapan makeus ja fetan siro suolaisuus täydentävät toisiaan kuin nenä kasvoja. Basilika herättää tuoksullaan ruokahalun, jonka avokado kevyen raskaalla raikkaudellaan pian tyydyttää. Viimeisen silauksen antaa pehmeä oliiviöljy ja kivalla tavalla kirpeä sitruunainen hunaja.


Keimailijan salaatti
(2 alkusalaattiannosta)

4 pienehköä punasipulia
oliiviöljyä
1 avokado
1 verigreippi
80 g apetina fetaa
10 basilikan lehteä
8 kirsikkatomaattia
1/3 kurkkua
mustapippuria myllystä
SAM sitruunaista hunajaa


Kuori sipulit, leikkaa ne neljäksi lohkoksi ja heitä uuninkestävään vuokaan. Lorauta päälle oliiviöljyä ja paahda 200 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Älä päästä kärähtämään. Kuori avokado, poista kivi ja leikkaa hedelmäliha viipaleiksi. Ripottele päälle hieman sitruunamehua, ettei avokado tummu. Fileoi verigreippi ja leikkaa hedelmäliha lohkoina pois. Leikkaa feta paloiksi. Halkaise kirsikkatomaatit. Leikkaa kurkusta pieniä tikkuja.

Kokoa salaatti lautselle ja lorauta päälle pieni noro samin juoksevaa hunajaa ja parasta oliiviöljyäsi. Rouhi pippuria myllystä.

5 kommenttia:

 1. Amatöörikokki Jytiilikin osallistui ruokahaasteeseen :)
  Salaattiisi voisi kyllä vaihtaa fetan sorsafilesuikaleihin, vai mitä?

  VastaaPoista
 2. Weitugou Polkkapossu! Punasipuli=tosinamia. Vaikka ei oikein lapsena asiaan uskottu....

  VastaaPoista
 3. Pahus soikoon. Kirjoitin jo kaksi kertaa jotain, mutta ei tää suostu lähettämään. Enää en kirjoita. Yhteenvetona: raikkaan näköistä, mutta allergisoivaa.

  VastaaPoista
 4. Vau mikä salaatti!!! Siinä on kaikki mun lempisyötävät... no, salmiakki puuttuu=) Tää menee heti kokeiluun, nam ja kiitos!

  Ketku

  VastaaPoista
 5. Loistavaa Jytiili. Nyt on muuten niin, että Possu on vähän kyllästynyt ankkaan, sorsaa, kanaa ja lokkiin. Taidan pysyä fetalinjalla. Ja jos satut käymään Tallinnassa, voisit taas tuoda sitä älyttömän hyvää fetaa, jonka rasvaprosentti on enemmän kuin Mauno Koivistolla ikää.

  Tiv: Peukku pystyyn myös punasipulille. En muuten edes muista syöneeni lapsena punasipulia, tosin en muista lapsuudestani paljon muutakaan.

  Terhi: Allergosoivaa siis sitrushedelmät? Minulle omena aiheuttaa ongelmia, mutta syön silti. Huulet turpoaa ja näyttää, että olisi vetänyt liikaa poskipunaa. Kuulin, että Angelina Joliella olisi sama ongelma.

  Ano: Pakko myöntää, että salmiakki ei käynyt mielessäkään tähän salaattiin :=)

  VastaaPoista