1.2.2007

Terveisiä Berliinistä

Rakentavan negatiivisen palautteen otan ihan mielelläni vastaan, mutta... Eräs ikävä hapsenkakkiainen lähetti minulle sähköpostia, jossa ilmaisi aika karuin sanankääntein mielipiteensä sivuistani. Hänelle nopeat terveiset Berliinin Freie Universitätistä: fu.


Mutta on se vaan mukavaa, että useimmiten saa ihan hyvääkin palautetta :) Lohturuokaa ->



Vuohenjuusto-pekonipaistos

1 pss farfalloni-pastaa (perhospastaa)

170 g pekonia

1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
400 g broiskujauhelihaa
1 keltainen paprika
1 kesäkurpistsa
1 tlk herkkusieniä
1 tlk tomaattimurskaa
mausteita (s + p + rakuuna + basilika + paprika)
sokeria

4 dl valkokastiketta, johon sulatettu parmesaania, saa olla aika paksua
vuohenjuustoa kiekoiksi leikattuna


Keitä pasta lähes al denteksi. Paista kuutioitu pekoni pannulla rapeaksi ja laita odottamaan lautaselle. Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota hetki pannulla pekonin rasvassa. Lisää jauheliha ja paistele hetki. Pilko paprika ja kesäkurpitsa ja lisää pannulle herkkusienten kanssa. Paistele taas hetki ja kaada mukaan tomaattimurska. Mausta suolalla, pippurilla, rakuunalla ja paprikalla. Pieni tujaus heinzin ketsuppia ei myöskään tee pahaa. Tai sitten ainakin ripaus sokeria.

Valmista valkokastike ja sulata siihen 4 rkl parmesaania. Valkokastikkeen ohjetta en tähän jaksa kirjoitella, se taatusti löytyy vaikka mistä. Leikkaa vuohenjuustopötkö sentin paksuiksi kiekoiksi.

Kaada pastat voideltuun uunivuokaan ja sekoita mukaan jauhelihahässäkkä ja pekonit. Asettele vuohenjuustokiekot pastan päälle ja kaada valkokastike kiekkojen päälle. Gratinoi 210 asteisessa uunissa vajaa 20 minuuttia.

10 kommenttia:

  1. Voi pientä possua. Sulla on kyllä mun mielestä tosi herkulliset sivut!!!! Ja tämä resepti menee taatusti kokeiluun.

    VastaaPoista
  2. Jestas...onpas muhevan näköistä!!=)
    Uskon että sait lohtua tuosta ;)

    Ja ollos huoleti,blogisi on mitä mainioin!!=)

    VastaaPoista
  3. "Joskus ihmetyttää nuo fiinin väen harrastukset". Heh, kuule oon täällä kieriskellyt lattialla. Bukeehan on eräs minun lempisarjoistani.

    VastaaPoista
  4. Aaaaaahhhh naaaaammm. Onpa tosiaankin muhevan näköistä. En olisi paremmin osannut itse sanoa.

    Ja tosi hyvä blogi sulla on. Ei mitään huolta (..)

    VastaaPoista
  5. Niin juu. Toi pekoni oli viimeinen pisara. *kuolausta*

    VastaaPoista
  6. Voi jumankekka... nyt tuhriintui näppis kuolasta... oijoi, pakko saada tuota ruokaa... Aaah!

    No niin, tää pitää nyt pannukakkutauon. Pidä sie ittes typerien ihmisten perusteettoman kritiikin yläpuolella ;)

    VastaaPoista
  7. Kaskas, "mautonta" sanoi kettu kun joutui pihlajanmarjoja syömään, vai miten se nyt meinikään...

    Voisit lähettää sille kateelliselle tunarille minun puolestani sellaiset terveiset, että Jytiin sorsakekkereihin (sitten kun ensimmäisen kerran saan sellaisen pyydystettyä) ei ole tulemista!!!

    Muuten, tuo tiedottajani paistoi viime viikonloppuna ankkaa oppiesi mukaan. Aika hieno homma, että opetat tuota raa'an jauhelihan ahmijaa vähän jalompiin aterioihin.

    VastaaPoista
  8. Sj: Pientä ja pientä. No ei vaan, on tässä 12 kg lähtenyt puolittaisella vähähiilarisella. Nyt alkaa vaaka näyttää parempia lukemia.

    Vilijaana: Lohturuokana tuo kyllä tietää paikkansa. Joni ja Jennikin voisivat laittaa tämän krapulamättöosastoon :)=

    Ano: Hyacinth Bucket on kieltämättä aivan mahtava hahmo. Jossain vaiheessa seurailin kyseistä sarjaa enemmänkin innoissani.

    Pikkis: Pekoni onkin lisätty annokseen ihan kuolanerityksen lisäämistä ajatellen.

    Piua: Kritiikkiä on oikeesti ihan hauska saada. Ja ainakin siinä vaiheessa, kun on itse haukkunut pystyyn Knorrin porkkana-korianterikeiton ja HK:n maksamakkarakuoren ja muutaman muunkin isomman ammattilaistalon tuotteet, pitää itsekin olla valmis ottamaan haukkuja vastaan.

    Jytiili: Hauska nähdä teitä arvon vihreä ökkömönkiäinen. Nyt olisi rautatieasemanpuistossa erihyvät mahdollisuudet saada muutama sorsa kiinni. Niitä alkaa olla jo niin paljon, että 1/3 puistosta on katettu. Muuten asiasta toiseen... Possukin on alkanut maistella raakaa jauhelihaa. Listeriaa siitä voi saada, mutta voi sitä saada vaikka tuorejuustoistakin so what a heck. Ja hauskaa että tiedottaja on alkanut kokkailla tuota jaloa lintuja. Tosin aikamoinen kulinaristi tuo pieni pyöreäpäinen poika on aina ollutkin. Minkäs kastikkeen tiedottaja väänsi vai vieläkö mentiin possun opeilla?

    VastaaPoista
  9. Voi herranen aika. Kuulostaapa hyvältä! Hyacinth on muuten ihan ykkönen, olen katsonut kaikki jaksot ja uusinnat ja saisi tulla taas! Työkaverini on joskus sanonut, että jopa muistutan vähäsen Hyacinthia... (joskus huomaan kyllä itsekkin, kun huudan lapsille, että älkää koskeko tapettiin!)

    VastaaPoista
  10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista