22.11.2006

Perunalastujen korvike?

Pitää taas esitellä uusi löytö. Olen jo jonkin aikaa vedellyt aamupalalla ohuen ohuita Kavlin lehtileipiä, joiden päälle sitten olen kasannut silmiä pelottavan epämääräisläjän erinäisiä vihanneksia ja leikkeleitä. Viimeksi innostuin ostamaan Kavlin toista lehtileipää, joka on maustettu valkosipulilla. Sen verran hyvää oli, että voisin lupautua tällä kellonlyömällä perustamaan Suomeen kavlivalkosipulilehtileipäfanitusalajaoston. Kyllä, tuo sana on suomea. Tästä lähtien.

Kyseinen leipä on äärettömän suolainen eli 1,5 g/100 g. Jos nyt haluaa verrata, niin taffelin broadway-perunalastuissa on 1,4 g. Mutta siinä juju piileekin: valkosipulilehtileivässä rasvaa on vain 5,2 g, kun taas sipseissä rasvaa on yleensä reilu 30 g, kevytsipseissä reilu 20g. Ja mikä parasta valkosipulilehtileipä maistuu ihan sipseiltä. Eli jos haluaa jotain vähän kevyempää sipsiltä maistuvaa dipattavaa, niin antaa mennä vaan. Itse olen sen verran kieroutunut, että kyseinen suolaleipä maistuu myös maksamakkan kanssa. Toimisikohan maksamakkara myös sipsien päällä :)

4 kommenttia:

 1. Täytyypä kokeilla. Myös tuota katkarapujuttua. =)

  VastaaPoista
 2. Ah, maksamakkara. Oletko muuten lukenut Lapasen blogissa reseptin Kananpoikaa omenaviinietikkakastikkeessa? Siinä käytetään maksamakkaraa varsin mielenkiintoisesti. Pakko kokeilla!

  VastaaPoista
 3. Ai jai, nämä voisi maistua mulle. Perunalastut kun on pannassa juuri tuon rasvaprosentin takia.

  VastaaPoista
 4. Rehellisyyden nimissä en ole vielä koittanut näitä dippien kanssa, mutta muuten kyllä mututstellut korvikkeena.

  Ja kiitos Tiville. Kävin Lapasen sivuilla... en ole ennen edes vahingossa eksynyt :) Voisin poikkeilla useamminkin.

  VastaaPoista