13.11.2006

Pähkinärinteessä vuohet kasvaa

Kuinkahan monta kertaa olen hehkutellut blogissani vuohenjuustoa. Ainakin useammin kuin pohjoisen saamelaisväestö blogeissaan - en niitä kyllä yhtään tiedä. Tänään maistelimme vuohenjuustosalaattia, joka on ainakin ystäviltäni saanut kiekuvan kaikuvat kiitokset. Myös retkeilymajamme veitsikuningattarella on kyseisen salaatin kanssa kadehdittavan lämmin suhde. Hunajaisia kun molemmat ovat. Sen verran tosin poikkesimme alkuperäisestä, että lisäsimme vielä puolikkaita viinirypäleitä.

Jokin aika sitten annoimme vuohenjuuston maistua hasselbackan perunoiden ja pihvin seurana. Kastikkeena oli täyteläinen punkkuviritelmä. Perunoihin ei oikeastaan pitänyt alunperin laittaa vuohta, mutta kun sitä oli niin sopivasti käden ulottuvilla, niin kaikki tuli toki käytettyä. Mutta jos nyt ihan oikeasti ajatellaan, niin jos pihvin päällä on jo vuohta, niin ei sitä enää perunoihin saisi tunkea. Eipä.


Vuohenjuustoiset hasselbackan perunat

perunoita
voisulaa
korppujauhoja
pippuria
timjamia
vuohenjuustoaKuori perunat ja viipaloi tiheästi siten, että viilto menee lähes perunan läpi. Perunan tulisi pysyä vielä koossa semiviiltelyn jälkeenkin. Laita perunat uunivuokaan ja kaada päälle sulatettua voita. Sekoita korppujauhot, pippuri ja timjami keskenään ja ripottele perunoiden päälle. Paista 200 asteisessa uunissa vajaa tunti ja lisää sitten perunoiden päälle vuohenjuuston palasia. Laita takaisin uuniin vielä hetkeksi, jotta juusto sulaa.

2 kommenttia:

  1. En tiedä miksi tunnen epäluuloa vuohenjuustoa kohtaan. Ehkä se johtuu lammasta kohtaan tuntemastani kammosta. Joka puolestaan johtuu eräänä pääsiäisenä työpaikan ruokalassa nautitusta ateriasta. kuin villatumppua olisi syönyt. Tiedän sen, koska olen syönyt tumppua. Tai ainakin lunta tumpun päästä.
    Eihän se vuohi ole sama kuin lammas, mutta haiseehan ne pahalle, voiko juusto maistua hyvälle, siis? Kysyn ma. Maistaa en uskalla. Pelkuriraukka... =P

    VastaaPoista
  2. Hih. En minäkään ennen syönyt homejuustoa, mutta nyt se on suurta herkkua. Ota vuohta niskasta kiinni, avaa suu ja anna mennä vaan ;D

    VastaaPoista