30.11.2006

Jumaleisson hanurista

Miksi asiat eivät tapahdu niinkuin olisi järkevää? Miksi asiat ovat kuten ovat? Miksi asiat menevät niinkuin menevät? Miksi asiat pitää tehdä ehkä jopa kaikkein vaikeimmalla mahdollisella tavalla? Ja miksi hitossa HK:n maksamakkarapötkö on niin järjettömän työläs avata?

Ehkä tässä vaiheessa pitäisi kysyä, miksi asiat olisivat jatkossa toisin. Ehkä siksi, että silloin kun suivaantuu tarpeeksi, antaa palautetta. Ja Polkkapossu on kova possu antamaan palautetta. Sitä paitsi ikinä ei tiedä, mitä kivoja tuotepaketteja saa, kun palautteen muovaa oikeaan muotoon. Fazerille valitin joskus muinoin jotain karnevaalikekseihin liittyvää... tuloksena oli hervoton paketti täynnä fazerin keksejä, suklaita ja vaikka mitä nannanamia.

Mutta juu. Tämän kirjoituksen aihe on HK:n maksamakkara. Se on ihan törkeän hyvää, eikös vaan? Mutta miksi sen pitää olla pakattuna niin onnettomaan pakettiin? Ihan tosi. Johonkin monivammaiseen muovikuoreen, jota on mahdoton saada mitenkään järkevästi avattua. Ja mitä sitten kun se on auki? Muovin römpelöt sojottaa sinne tänne: yritä siinä sitten säilyttää pötköä jääkaapissa järkevästi, siten ettei leikattu pää pääsisi kuivumaan. Voi ***kele sentään. Juu voihan siihen laittaa elmukelmun, mutta kiinnostaako se? No ei tosiaankaan, niin. Ja mikä on taktiikka? Pitääkö pötköstä aina leikata kuorta hieman pois, kun haluaa siipaleen, vai pitääkö pötkön päästä pursutellen puristaa kuin hukkuva oljenkortta. Häh?Jälleen kerran pötköstä suivaantuneena, päätin pikkusielumaisuuttani sanoa HK:lle sanani. Miksi-tyhmäilette-kysymykseen en odottanutkaan vastausta, mutta jotain ilahduttavaa sain silti:

"Hei!

Kiitos palautteestanne. Markkinoille on tullut uutuus maksamakkara tuubissa. Välitämme terveisenne edelleen tuotekehitykseen ja markkinointiin."

No hyvä. Tuotekehitys varmaan tiesikin jo, että pakkaus on hanurista, mutta ihan kiva että myös markkinointi sai terveiset. Muuta pahaa sanottavaa en HK:sta keksi. Herkkumaksamakkara on herkkua.

Ai niin... joskus voisi antaa myös positiivista palutetta. Knorrille on ainakin turha enää hakea töihin, pitää vain toivoa, että kukaan HK:lta ei vieraile täällä. Ja sinä Atrian hemmo, joka hortoilet silloin tällöin täällä sivuilla, voit olla huoletta. Käyttäydyn kyllä.

15 kommenttia:

 1. Zwilling käteen, nopea silpaisu ja paketti on auki. Pieni määrä makkaraa toki menee hukkaan kun ei ihan niiden metallipuristimien vierestä uskalla silpaista. Sitten avattuna makkaraa pitää puristella vähitellen lähemmäs suuta, mutta niin, että säilyy pieni etäisyys ilma-aukkoon, niin ei kuivu.

  VastaaPoista
 2. Tärtär sanoi äsken skypellä seuraavaa:

  "ja se yks sun kommentoija oli vääräs: jos sen maksamakkaran leikkaa sillai ekalla kerralla et ei leikkaa ihan metallin juurest, ni sen saa kätsysti noukittuu siit leikatust palast ni ei mee mitää hukkaan..

  se leikattu pala näyttää sit vähän kiinalaisten hatulta."

  heh

  VastaaPoista
 3. Polkkapossu, meillä on selkeästi jotain yhteistä. Kun palaa hihat niin palaa hihat. Ja sitten lähtee! Tosin työkaverini on kehittänyt tästä jo taiteenlajin, hänen listansa paikoista joihin ei pääse töihin on jo legendaarinen. Itse olen juuri valittamassa azerille, missä ovat I love -vähälaktoosiset suklaat!!

  VastaaPoista
 4. Olen täysin samaa mieltä. Hyvää makkaraa huonossa kuoressa!!!

  VastaaPoista
 5. Anja: Hyvää työtä! :D

  Aa-haa. Joku on selvästi samaa mieltäkin. Ei kyllä kovin moni. Tai sitten ei haluaa leimaantua +O:=)

  VastaaPoista
 6. Vielä korjaan kommenttiani, että siis Fazerille valitan. Mulla on f-kirjaimessa vikaa näppiksessä. Olen muuten minäkin samaa mieltä...

  VastaaPoista
 7. Minäpä silpaisen pötkön reilusti keskeltä poikka ja leikkaan makkaran viipaleina. Sitten toiseen puoleen (siis siihen mistä on otettu) muutaman sentin pitkittäinen viilto kuoreen ja palat takaisin yhteen! Eipä kuivu! Ideaa saa vapaasti lainata kahden sentin hintaan. Rahat lahjoitetaan HK:n tuotekehitysosastolle.

  VastaaPoista
 8. No katsos vaan. Joku on ottanut järjen lapaseen ja ollut omatoiminen. Mutta silti... pakkaus saisi olla harmittomampi :)

  VastaaPoista
 9. Anja, kokeile uutta Fever-suklaata. Se on käytännössä laktoositonta, koska on niin tummaa (ja tukuisaa). Vähälaktoosiseksi se kääreessä mainitaan.

  VastaaPoista
 10. Tällainen pikkulista laktoosittomista suklaista tuli vastaan juuri yhdellä keskustelupalstalla:

  Brunbergin tumma ja 60%
  Brunbergin sokeriton riisisuklaa
  Maraboun tumma
  Panda fever patukka
  Wiener Nougat
  Mignon

  VastaaPoista
 11. Minulla on tapana leikata maksamakkarapötkön pää melkein poikki terävällä veitsellä. Läpästä saa kaivettua sen palan veitsenkärkeen, ja se läppä menee kohtuullisen siististi pötkyn peitoksi. Sitten pötkyä työnnetään ulospäin toisesta päästä niin että kuori ikään kuin kääntyy itsensä sisään, ja leikataan viipaleita sitä mukaa kun syödään. Tämä tosin ei taas toimi pehmeämmällä maksamakkaralla kuin HK:n herkku-, liikaa makkaraa jää kuoren sisään.

  Siippani saa kyllä aikaan samannäköisen raadellun kuoren kuin kuvassa oli, ja melkein yhtä suuren raivonkin.

  VastaaPoista
 12. Mina poistan maksamakkarasta kuoren ja sailytan sitten tiiviissa rasiassa :) ihan hyvin toimii :)

  VastaaPoista