3.12.2006

Palavat pannun kiiltävällä pinnalla

Crepes Suzette (5 annosta)

Taikina:

3 munaa
1,5 dl vettä
1,5 dl maitoa
100 g vehnäjauhoha (1 dl = 65 g)
30 g voisulaa (ei kuumaa)
1 rkl sokeria
appelsiinin kuoriraastetta
sitruunan kuoriraastetta

Sekoita kaikki aineet keskenään ja paista kreppipannulla tai pienellä räiskälepannulla ohuen ohuita kreppejä. Taittele krepit ensin keskilinjaltaan sivut yhteen ja sama uudestaan. Eli näin...


kreppejä
appelsiinilohkoja
sitruunalohkoja
50 g kidesokeria
50 g voita
5 cl konjakkia
5 cl Grand Marnieria (tai triple seciä)

Fileoi appelsiini ja sitruuna ja leikkaa hedelmälihat lohkoiksi. Varaa yhtä annosta kohden n. 4 appelsiinilohkoa ja 2 sitruunalohkoa. Valmista pannulla kerrallaan maksimissaan 2 annosta. Eli kun teet kaksi annosta laita paistinpannulle ensin 20 g sokeria ja anna sen hieman sulaa, mutta älä ruskistua. Lisää pannulle voi. Kahta annosta varten nosta pannulle 4 taiteltua ohukaista ja 8 appelsiinilohkoa ja 4 sitruunalohkoa. Lisää 2 cl konjakkia ja 2 cl Grand Marnieria ja heitä tikku joukkoon. Kun tuli on sammunut käännä krepit vielä pikaisesti. Tarjoa krepit sitrushedelmälohkoineen vaikka vaniljajäätelön kanssa.

2 kommenttia:

 1. Tämä viesti ei liity kreppeihin sitten alkuunkaan!

  Yhteiseltä ystävältämme kuulin äskettäin vinkkiä sivustosta, ja täytyy sanoa että melkoisen addiktoivaa tarinointia herra porsas on suoltanut. Reseptejäkin on tullut jo kokeiltua ja muokkailtua.

  Onko muuten vinkkejä lihan keittämiseen? Itse keitän usein paistin uuniinlaiton sijaan, mutta varsinaisia ohjeita en oikein ole mistään löytänyt. Perstuntumalta on kuitenkin hyvää ja mehukasta tullut.

  -salainen ihailija
  (jo parisenkymmentä vuotta)

  VastaaPoista
 2. Hmm. Kukahan anonyymin takaa mahtuu paljastua...

  Juu, lihat voi kypsentää keittämällä ihan paisteja myöten. Itse tulee kyllä paisti laitettua useammin uuniin. Mutta jotain vinkkejä kaipailit. No ensinnäkin lihaa ei ole pakko keittää aina vedessä, sen voi keittää lihaliemessä tai vaikkapa laimennetussa omenamehussa. Voi kuulostaa hurjalta, mutta on kokeilemisen arvoista. Ja nesteen määrä: no sitä saisi olla niin paljon, että liha peittyy lähes kokonaan. Jos lihan laittaa kylmään veteen ja heittää suolan joukkoon heti alkuvaiheessa, liemestä tulee voimakkaamman makuinen.

  Lihan keittäminen on muuten sinänsä harhaanjohtavaa, että veden ei oikeastaan pitäisi kiehua, vaan lämmön pitäisi olla juuri ja juuri kiehumisrajan alapuolella eli lihaa oikeastaan poreilutetaan.

  Jos lihasta haluaa saada supermurean mehukasta, pitäisi liha laittaa ensin 5-10 minuutiksi kiehuvaan ja suolattuun veteen. Tällöin lihassa oleva albumiini kovettuu ja tekeytyy lihan ympärille kuoreksi, joka estää lihan nesteiden pakenemisen keitinveteen. Ja sen jälkeen sitten levyä pienemmälle ja loppu keittäminen poreilevassa vedessä.

  VastaaPoista