17.10.2006

Verkkomeloni-katkarapusalaatti

Olen lupautunut ideoimaan salaatin 40-vuotis synttäreille. Ongelmana on, että porukan ikähaitari on n.70 vuotta. Jos nuorempi väki pitäisikin punajuuri-mozzarella-banaanisalaatista, vanhemmalle väelle kirjolohi-perunasalaatti toimisi varmasti paljon paremmin. Yksi ideoista on alla, testasin viikonloppuna ja tulos oli hyvin käyttökelpoinen.

Salaatista pitäisi tulla makeahko, mutta silti kevyesti kirpeän raikas. Jos meloni ei ole tarpeeksi makea, voi salaattiin puristaa hieman juoksevaa hunajaa. Kuvan versiossa on vielä kirsikkatomaatteja, mutta ajattelin vaihtaa ne aurinkokuivattuihin, jotta salaattiin saisi hieman suolaisuutta.



Verkkomeloni-katkarapusalaatti

jäävuorisalaatti
3/4 verkkomelonia
rucolaa
aurinkokuivattuja tomaatteja
300 g katkarapuja
1 iso kesäkurpitsa

Sitruunamajoneesi:

1,5 dl majoneesia
vajaa sitruunan mehu
sokeria
currya


Revi salaatti, kuutioi meloni ja pilko kesäkurpitsa. Sulata katkaravut. Lado kerroksittain kaikkia ainesosia ja laita joka kerroksen päälle hieman majoneesia. Päällimäiseen kerrokseen sitruunamajoneesin jälkeen vielä rucolaa ja muutama värikäs aurinkokuivattu tomaatti.

Kastike. Sekoita sitruunan mehu ja majoneesi. Lisää hieman sokeria ja mausta currylla.

Salaatin söimme leivän, morbierin, camembertin ja punaviinin kanssa.

4 kommenttia:

  1. Erittäin hyvä, raikas ja mehukas salaatti. Tein eilen, mutta lisäsin mukaan vielä paistettuja leipäkuutioita. Se ei ollut hyvä idea, sillä ilmeisesti majoneesin vaikutuksesta niiden rapeus muuttui mössöksi. Mutta kiitos kuitenkin.

    VastaaPoista
  2. Mitä eroa nyt sitten on verkkomelonilla, hunajamelonilla, cantaloupella jne ? Minulla on cantaloupea kaapissa, tai ainakin luulen niin :)

    Mutta sen voin varmasti hyvin laittaa tähän salaattiin...

    VastaaPoista
  3. sj: Juu sama kävi alkuun mielessä, mutta tulin tulokseen, että tämä salaatti on parempi tarjota leivän kanssa esim. yrttipatongin ja kenties jonkun hyvän levikkeen.

    Eipä sen niin väliä, mikä meloni kunhan vaan on hieman makeampi. Torilla sattui olemaan euron kappale, niin verkkomeloni lähti mukaan. Lisää tietoa tietty löytyy googlaamalla tai sitten tietysti tuolta http://www.finfood.fi/finfood/kasvikset.nsf/wTuotetietous/7D52236E56404EDDC2256E0B00355212?opendocument&View=1&Start=1&Count=100&Expand=2.1.61

    VastaaPoista
  4. Haa linkki ei mahtunutkaan, joten siis googlaamaan.

    VastaaPoista