27.10.2015

Brinner Turussa Bistro Juliennessa

Miltä kuulostaisi natustella aamiaista illalliseksi? Taustalla on ajatus siitä, että kaikki eivät jaksa syödä illalla mitään raskasta, vaan ehkä ennemmin sitä, mitä ovat syöneet aamiaisellakin. Ymmärrän kyllä, huonosti sulava raskas pihvi ei ole illalla enää paras ruokavalinta. Ei ehkä muutenkaan. Ei sinänsä, ravintoloista saa toki paljon muutakin kuin raskaita pihvejä, mutta ihan noin niinku havainnollistaakseni asiaa.

Brinner tulee sanoista breakfast ja dinner. Kuulin asiasta ensimmäistä kertaa Bistro Juliennen keittiöpäälliköltä Mervi Lähteenmäeltä. "Juu tässä asiassa olemme mahdollisesti ensimmäisinä Suomessa liikkeellä. Edes Stadissa ei ole oivallettu tätä vielä. Jenkeissähän brinner on valtavan suosittu, nyt katsotaan, miten asia otetaan Suomessa vastaan." Olen jutellut asiasta ystävieni kanssa, en voi sanoa olleeni ainoa, joka ei ole asiasta koskaan kuullutkaan. Scandicin Bistro Julienne on noussut turkulaisten tietoisuuten kohinalla, ei vähiten brunssinsa ansiosta. Epäilemättä myös duracelmaisella ja taitavalla keittiömestarilla on ollut asiaan vaikutusta. Tieto helpottaa elämää. Koska Juliennen brunssi on noin hyvä, päätin käydä testaamassa myös brinnerin. Pakko myöntää, että minun oli alkuun vähän vaikea suhtautua brinner-kontekstiin. Saattoi toki johtua myös siitä, etten ollut ikinä kuullutkaan siitä. 

Miten homma sitten sujui?

Seurue rykäisi ihanan syksyiseen Aurajoen rantaan ja kehitteli ruokahalua pienillä ylimääräisillä liukasteluilla pitkospuiden ruskaisten lehtien lomassa. Totuus kuuluu lasten suusta, otin mukaani siis armottoman skorpionininjan, 6-vuotiaan poikani Eemelin. Naisnäkökulmaa edustamaan houkuttelin jokivarresta lihatonta ruokavalioa noudattavan kaunottaren. 
Ihmettelimme taas, kuinka viihtyisä Scandicin ravintola onkaan. Jo sisälle astuessa tulee hyvät fiilarit. Ei ole muutenkaan pahaa sanaa sanottavana salin tai keittiön toiminnasta. Ei siis siitä sen enempää. Brinner tuotiin pöytään lautasilla, kyse ei siis ole buffasta. Asettelu oli kaunista ja lautanen sai veden kielelle. Lupaan, että jokainen saa taatusti mahansa täyteen, särvintä oli jos jonkinlaista, kaikkea emme jaksaneet edes syödä. Olin erittäin positiivisesti yllättynyt brinnerin monipuolisuudesta. Halusin pitää sisällön itsellenikin yllätyksenä ennen syömistä, tällöin on helpompi kokea hurraata tai huuhaata. Hurraaksi meni.

Juliennen brinneriin kuuluu aina tietyt jutut. En tosin tiedä, kuinka paljon esimerkiksi salaatti, kasvikset, hedelmät ja marjat vaihtuvat, meidän pöytään tuotiin seuraavia aineksia:

Salaattia ja kasviksia
Mansikoita, appelsiinilohkoja, passionhedelmää, punaherukoita
Kananmunaa
Salamia ja pekonia
Papuja tomaattikastikkeessa
Kurkku-minttusmoothie
Marjaisaa rahkaa
Appelsiinimarmeladia
Tuorejuustoa
Croissantteja
Sämpylöitä
Kahvia
Teetä
Maitoa
Appelsiinimehua

Näiden lisäksi saa vielä valita jonkin näistä:

Fazerin sadonkorjuupuuroa
Kylmäsavustettua kirjolohta, katajanmarjasilakkaa ja mustaherukkasilliä
Brie-juustoa ja chilihilloketta

Varsin monipuolinen kattaus siis. Jos asiaa ajattelee ravitsemuksellisestikin, niin hyvin on huomioitu eri osa-alueet. Tykkäsin erittäin paljon. Jos hintaa ajattelee, niin 13 euroa ei ole tästä paljon. Itsekin paljon hotelleissa yöpyneenä olen monesti ottanut illalla nopean ja varman hampurilaisen ja ranskikset. Voin hyvin nähdä brinnerin haastavan tämän. Ja pienenä vinkkinä vielä hintaan: Scandic Friends -kortilla saa viikonloppuisin ruuasta -20% alennusta. Kortti on ilmainen ja sitä voi hakea tästä.

Armoton skorpionininjakin söi lähes kaiken ja laittoi peukun pystyyn kysyessäni, millaisia terveisiä lähetetään keittiölle. Yhden parannusehdotuksen hän toki keksi pudotettuaan vahingossa kylmäsavulohta appelsiinimarmeladiin: ehkä voisi olla valmiiksi tehtynä lohirullapaloja, jotka olisi täytetty marmeladilla. Kerroin terveiset keittiölle, asiaa luvattiin harkita. Seurueemme ylimääräinen plussa lähtee sokerittomasta marjarahkasta, joka oli mukavan raikas ylläri.

Tervetullut konsepti kaikkinensa. Mukavaa, helppoa ja maistuvaa.

Paikka: Scandic Julian Bistro Julienne, Eerikinkatu, Turku
Aika: Ma-La 17-21
Hinta: 13€

Kirjoitus on tehty yhteistyössä Scandicin kanssa.


1 kommentti:

  1. Mitä kertoo hotellin kotisivu ko. asiasta tänään .. ei oikeastaan yhtään mitään ??

    VastaaPoista