29.12.2013

Miten tehdään täydellistä coleslawta?

Ei mitenkään. Coleslaw on nimittäin herkkua, jota pitää muokata vallitsevan mielialan mukaan. Välillä hieman enemmän sitruuna, joskus ilman omenaa, toisinaan porkkana raastettuna, useimmiten dijonia mukana, harvoin pari anjovista.

On toki pari perusjuttua, jotka pätee ilman poikkeuksia.

1. Kun kaali on suikaloitu, padotut tuskat puretaan nuijimalla suikaleita puunuijalla. Arvokas, mutta tietysti toissijainen, tavoite on saada kaalissa mehut liikkeelle. 
2. Majoneesi ei saa olla kevytversiota, mutta majoa voi ja pitääkin jatkaa jugurtilla tai kermaviilillä.

Siinä ne sitten olikin. Tässä ehkä yleisimmin käyttämäni resepti. Pommihyvää, kaikki tykkää, mummot vaareja enemmän. Määrät nyt ei ole oikeesti ihan noin tarkkoja, antaa palaa vaan fiiliksen ja maistelun mukaan. Jos haluat hifistellä ja jos on enemmän aikaa, voit keittää kaalille liemen vedestä (5 osaa) ja etikasta (1 osa) ja heittää siihen ripauksen sokeria. Liemi sitten suikaleiden sekaan ja marinointi yön yli jääkaapissa. Seuraavana päivänä siivilöi liemi pois. Mutta unohdetaan se nyt. Parhaalta coleslaw maistuu ylivoimaisten kasvishampurilaisten kanssa. Coleslaw

350-400 g valkokaalia
1 porkkana
1 omena

Suikaloi kaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi ja nuiji niitä hetki puunuijalla. Raasta joukkoon porkkana ja omena karkealla terällä. Valmista seuraavaksi kastike sekoittamalla seuraavat aineet.

3/4 dl majoneesia
½ dl maustamatonta jugurttia
½ tl suolaa
½ tl valkopippuria
½ rkl sokeria
1 rkl dijonia (karkeaa)
1 rkl omenaviinietikkaa tai sitruunamehua

Sekoita kastike kaalin, porkkanan ja omenan kanssa. Anna maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia.

1 kommentti:

  1. Taas erittäin hyvä vinkki Mr. Polkkapossuttajalta. Tuli testattua ja todettua herkulliseksi myös paistettujen muikkujen ja puikulamuussin kera.

    VastaaPoista