15.5.2015

Voikukannuppu-oliivipasta


Kävin eilen tutustumiskäynnillä Brinkhallin kartanossa Turun Kakskerrassa. Kaikille paikka ei varmaan ole kovinkaan tuttu, mutta samoissa maisemissa on kuvattu Hovimäki-sarja. Omenapuu-puutarhassa kävellessäni en malttanut olla ottamatta pussia taskunpohjaltani ja keräämättä muutamaa voikukannuppua. Nälkäkin alkoi ilmoitella tulostaan, joten ajattelin, että tästä saa pikaisen aterian, kun kotiudun. 

Jos jollain on ennakkoluuloja tätä katkerankitkerää rikkaruohoa kohtaan, voin kertoa, että tuloksena oli älyttömän hyvänmakuinen pasta. Valmistuu n. 10 minuutissa.
Voikukannuppu-oliivipasta

1 rkl voita
4 dl voikukannuppuja
2 valkosipulinkynttä
2 tomaattia
15 oliiviia
1 rkl balsamicoa
½ rkl sokeria
½ dl oliiviöljyä
kourallinen persiljaa
suolaa
mustapipuria

fusilli-pastaa
parmesaania

Keitä pasta reilussa suolavedessä ohjeen mukaan. Huuhtele voikukannuput hyvin siivilässä. Sulata pannulla voi ja freesaa nuppuja 3 minuuttia, lisää valkosipulinkynnet ja freesaa pari minuuttia. Pilko tomaatit sormenpään kokoisiksi kuutioiksi ja oliivit siivuiksi. Lisää tomaatit ja oliivit pannulle. Lisää balsamico ja sokeri ja pian perään oliiviöljy. Mausta suolalla ja pippurilla ja heitä päälle vielä kunnon nippu silputtua tuoretta persiljaa. Sekoita pastan kanssa ja päälle vielä loraus oliiviöljyä ja parmesaania.

Sanoisin, että voikukannuput ovat pannulla parhaimmillaan, silloin kun ne alkavat ihan ihan hitusen aueta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti