11.5.2015

Retiisiä ja pustanpatonkia

Välillä leipäviipale näyttää yhtä kiihottavan tutulta ja tylsältä kuin meikäläinen kymmenen vuotta sitten ostetuissa jo hieman reikiintyneissä ja uutta väriä epäilyttävistä paikoista saaneissa alushousuissa. Mikä tällöin avuksi? Retiisi. Ei tuo meikäläisen kiihottavuuteen juurikaan auta, mutta leivälle se antaa kyllä varsin mukavaa potkua. Jos et ole kokeillut, retiisiä leivälle ja uuteen nousuun.

Sen verran muistutuksena, että Sorrin puutarhalta saa mahtavan maukkaita retiisilaatuyksilöitä salaateista puhumattakaan ja Askondista loistavaa leipää. Sorri päivystää mm. Turun kauppahallissa ja torilla ja Askondi sekä Vehmaalla että Uudessakaupungissa. Kuvassa on muuten pustanpatonki, joka on siis patonki, jota on hieman tuunattu ainakin paprikalla. Herkkua. Hyvä lähipuurarhat ja lähileipomot!

Leivälle siis voita, salaattia, retiisiä, mustapippuria ja tippa oliiviöljyä. Vaihtelua lauantaiblööhön.  


1 kommentti:

  1. Pitäisiköhän antaa retiisille vielä uusi mahdollisuus? Leivän päällä ei olekaan tullut maisteltua.. Useana vuotena sitä pistettiin meilläkin kasvamaan kunnes eräs kerta päätin että onkohan tässä tavassa mitään järkeä kun siitä ei meillä kukaan tykkää? :D

    VastaaPoista