19.4.2008

Vihreä kastike

Salsa verdessä on ideana oikeastaan vain se, että siinä on jotain vihreää. Toimii hyvin pastakastikkeena, mutta voi sitä käyttää vaikka marinointiinkin. Tämän ohjeen ainesosien suhteita muuttamalla siitä saa ylihyvän levitteen leivälle. Vihreä ainesosa voi olla tilliä, basilikaa, korianteria, lehtipersiljaa tai mitä vaan kivaa vihreää yrttiä. No eipä montaa ei-vihreää yrttiä mieleen humahdakaan. Paitsi tunturikurjenherne ja schizandra.

Tämä salsa verde on italialaisen meksikolaisen ja saksalaisen perinteen kombinaatio: kapriksia ja anjovista yhdistettynä chiliin ja tilliin. Ranskalaisen keittiön versioon kuuluu majoneesia, salviaa, rakuunaa ja sitruunamehua. Jotenkin ei sovi minun ajatusmaailmaani, sillä salsa verde tuo jo nimenä mieleen kevyen ja raikkaan kesähenkäyksen, joka ei kaipaa vähääkään ylimääräistä rasvaa. Oliiviöljyä siinä kyllä saa olla.


Pastaa ja salsa verde

omavalintaista pastaa
oliiveja


Keitä pasta kypsäksi ja leikkaa oliivit puoliksi.


Salsa verde:

1 rkl kapriksia
3 anjovisfileetä
1 valkosipulinkynsi
1 vihreä chili
tilliä
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
2 tl Dijonia
ripaus sokeria

Pilko kaprikset, anjovisfileet, valkosipuli ja chili pienen pieneksi silpuksi. Lisää
tilli, oliiviöljy, valkoviinietikka, dijon, sokeri ja sekoita.

Sekoita kastike pastan joukkoon ja lisää oliivit.

5 kommenttia:

  1. >>eipä montaa ei-vihreää yrttiä mieleen humahdakaan

    Kiva verbi tuo 'humahtaa'. :)

    VastaaPoista
  2. huomenta! sopiiko blogisi linkittää sivuillemme? täältä tuntuu löytyvän monta mielenkiintoista ohjetta

    VastaaPoista
  3. Uncovered: En ole varma, onko humahtaa edes sana. Pitäisi kai tarkistaa kielitoimistolta.

    Hyppysellinen: Toki saa.

    VastaaPoista
  4. Ei kannattane tarkistella. Kieltävät pian innovatiivisen kielenkäyttösi. ;)

    Blogisi on erittäin viihdyttävää luettavaa ; kauhan lisäksi on selvästi sana hallussa. Lisää tätä ! Varsinkin Jäkäläpään Natinoita.

    VastaaPoista
  5. Hih, Jäkäläpäällä ei ole tällä hetkellä mitään purnattavaa, mutta kyllä sitä taatusti on tulossa.

    VastaaPoista