13.4.2008

Tavaramarkkinoiden kevät

Meikäläistä ei pitäisi päästää kaupoille, olen parantumaton heräteostelija. En edes kehtaa kertoa, mitä kaikkea eilen jäi käteen, tai no parit tennarit voin paljastaa. Nyt on kyllä vähän PA, mutta parempi sekin kuin Timo Tee AA.

Kaikki varmaan tietävätkin pinjansiemenmieltymyksestäni, mutta herneenversomaniastani en ole pahemmin hehkutellut. Sitä on kuitenkin ilmassa. Ja varsinkin näin keväällä - jostain syystä kevät on versoille otollista aikaa. Voi olla, että siihen liittyy valon määrän lisääntyminen, versojakin on kiitollisempaa kasvatella itse. Kotiversot voi kasvatella ihan perinteisistä kaupan pussiherneistä, kauppa-/ravintolaversot ovatkin sokerihernetavaraa.

Ja onhan versot myös nättejä annoksissa. Salaatteihin ne sopivat kuin rusetti possulle, mikä sen kauniimpaa. By the way, olen ehkä kerran elämässäni pitänyt rusettia, enkä voi ymmärtää sen funktiota. Monesti vihersalaatti on väsyneen ja lässähtäneen latistuneen näköinen: heittämällä muutaman herneenverson joukkoon saa salaattiin mukavaa ilmavuutta.

Eikä herneenverson elämäntarkoituksena ole ainoastaan olla kaunis, toisin kuin allekirjoittaneen. Se myös maistuu ihanalta, kuten allekirjoittanutkin. Tai siis herneeltähän se maistuu, mutta eikö herneen maku vaan olekin aika mahtava! Minä en maistu herneeltä.

Pikkuvinkki muuten vielä: versot on aika possuhyviä, kun niitä kieräyttää vähän paistinpannun ja voin kautta. Mutta näin ei tehty tällä kertaa, kun valmistettiin Chef Rinkulan ja laukkukuningattaren kanssa humpaten tsalladia. Ja vähän muutakin.


Humppasalaatti

jääsalaattia
tammenlehväsalaattia
kurkkua
punasipulia
paprikaa
valkosipuliöljyssä marinoituja fetakuutioita (+öljy)
paahdettuja pinjansiemeniä
mustapippuria
herneenversoja


2 kommenttia:

  1. Heips!

    Vastavierailulle tavallaan tulin vaikka olen tainnut täällä ennenkin piipahtaa vaikken jälkeä ole jättänytkään.
    Kirjoitat hauskasti ja kivoja ohjeita täältä löysin! =)

    VastaaPoista