15.4.2008

Juustotiistai



Parmesaanimunakoiso ja kookoslihapullat


Parmesaanimunakoiso

2 munakoisoa
tomaattikastiketta* (1 prk tomaattimurskaa, 1 dl vettä, suolaa, sokeria, basilikaa, 2 puristettua valkosipulinkynttä, kanelia, kortianteria,)
2 pussia mozzarellaa
parmesaania ja paljon
persiljaa


Leikkaa munakoiso ohuiksi viipaleiksi ja itketä suolalla puoli tuntia. Huuhtele koisot. Valmista tomaattikastike kiehauttamalla nesteet ja lisäämällä muut ainekset. Leikkaa mozzarella viipaleiksi ja raasta parmesaani. Laita uunivuoan pohjalle öljyä ja voitele vuoka. Kauho pohjalle ohut kerros kastiketta, sitten munakoisoviipaleita, mozzarellaa, kastiketta, parmesaania, munakoisoviipaleita jne. ja lopuksi hakattua persiljaa jonka päälle reilusti mozzarellaa, jonka päälle vielä reilummin parmesaania. Ja 220-asteiseen uuniin n. 35-40 minuuttia. (Paistoin näitä ensin keskitasolla 20 minuuttia, vaihdoin alatasolle ja laitoin keskitasolle lihapallerot.)


Kookoslihapullat

400 g sika-nautajauhelihaa
1 pieni sipuli
1 kananmuna
2 rkl kookoshiutaleita
timjamia
juustokuminaa
paprikajauhetta
suolaa ja pippuria

Sekoita kaikki ainekset keskenään, veivaa hetki, muotoile kostein käsin lihapulliksi ja paista 220-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

9 kommenttia:

  1. Parmesaanimunakoiso kuulostaa ja nayttaa herkulliselta! Kokeilen :)

    VastaaPoista
  2. Onpa herkullisen näköistä, varsinkin tuo alempi kuva. Kookos lihapullissa on hauska idea.

    VastaaPoista
  3. Kyllä se herkkua olikin. Hetken kauemmin olisin voinut itkettää koisoja, sen verran karvaita oli tällä kertaa. Useimmiten en kyllä edes itketä.

    VastaaPoista
  4. Mulle itkeminen jää usein ainostaan omalle osalleni - kun koisojen lopputulos yleensä on niiin öljyinen. Mutta tämä uunisysteemi saattaa olla hieman parempi. onhan tuossa tietty tuota juustosta tulevaa rasvaa, mutta täytyyhän näitten joltain maistuakin!?

    VastaaPoista
  5. munakoiso-parmesaani-tomaattiyhdistelmä EI VOI olla huono. herkulliselta kuulostaa! kokeiluun menee jahka ehtii :)

    VastaaPoista
  6. Tiv: Öljyinen? No eihän niitä nyt öljyssä tarvi uittaa. Tosin tapasmunakoisoja usein uitetaan öljyssä, mutta sitä kutsutaankin marinoimiseksi :D Ja jep, kyllä nää maistuu.

    Hyppysellinen: Juu kokeilehan. On hyvä lisäke.

    VastaaPoista
  7. Italialaiset paistavat hetken noita munakoisoviipaleita ennen latomista, siitä tulee se pehmeys. Tuossa ajassa viipaleet eivät vielä ehdi uunissa kypsyä, ainakaan kuvassa olevan paksuiset, josta varmaan tuli se karvaus.

    VastaaPoista
  8. Ano: Olen vähän eri mieltä. Viipaleet kyllä ehtivät kypsyä uunissa tuossa ajassa. Tarkoituksena ei ole kuitenkaan tehdä muhennosta. Mutta paistaminen on kyllä ihan hyvä idea, vaikka en kyllä lupaisi, että se poistaa karvauden.

    Tämän ohjeen alkuperäisenä ideana oli muuten ensin kieritellä viipaleet jauhoissa, kananmunassa ja korppujauhoissa, heittää hetkeksi pannulle ja sitten vasta vuokaan. Enpä jaksanut, koska olisi saanut paistella muutaman pannullisen ja nälkä jo riepoi.

    VastaaPoista
  9. tänään kokeiltiin näitä munakoisoja ja kyllä oli namia! valmistuivat myös grillissä kätevästi possun lisukkeeksi. kiitos herkullisesta ohjeesta!

    VastaaPoista