7.4.2008

Kapellimestari on höyrysaunassa unissaankin

Olin sunnuntaina höyrysaunassa, kun sain hauskan ruokaidean, joka piti kirjoittaa ylös. Miten niin kirjoittaa ylös? En keksinyt ainuttakaan järkevää keinoa, miten olisin voinut kirjoittaa jotain ylös turkkilaisessa saunassa. Mihin ylös? Ei siellä ollut edes ylempää laudetta. Olisin ehkä lainannut kynää, jos olisin nähnyt, istuiko vieressäni joku karvainen tai karvattomampi käsivarsipariskunta. Eikä saunassa näkynyt edes kynän- saati sitten paperinmyyjää. Sitä paitsi ilmaa oli hajustettu jollain karulla aineksella ihan liian kanssa - alkoi olla muutenkin jo aika "high". Sitä paitsi englanniksi kirjoitetaan alas, write it down ja ruotsiksi skriva upp. Vai olikos se sittenkin skriva ner. Kun olin aikani pyöritellyt ajatuksia, olin jo autuaasti unohtanut, mitä sinne ylös oikein piti kirjoittaa. Helmasyntini, voi villepusa sentään. Ilma oli niin paksua höyryä, että signeerasin siihen sormenpäälläni coolisti Polkkapossu ja jätin uudelleenmuotoillun höyryn leikittelemään alter egoni mentävällä aukolla. Vastapäätä istui kuin istuikin joku joka kysyi, olenko kenties kapellimestari. Ei, en ollut. Vaikka unissani joskus olenkin.

Tyhjensin pääni vielä avantoaltaassa ja lähdin kotiin kokkailemaan. Tätä ruokaa on kai pakko suositella, vaikkei höyrysaunassa olekaan syntynyt, kumpikaan meistä (ei jaksanut enää juhlia).Manteli-formaggiokuorrutetut kanafileet
(4 annosta)

4 ohutta kanafileetä
3 kirsikkatomaattia

6 lehteä romainesalaattia
2+4 rkl formaggiojauhetta
1½ rkl kuorittuja manteleita
½ rkl oliiviöljyä
2½ rkl majoneesia

Ruskista kanafileet pannulla. Leikkaa kirsikkatomaatit pitkittäissuunnassa kolmeen osaan. Laita korkeaan kippoon romainesalaatin lehdet, 2 rkl formaggioa, mantelit ja oliiviöljy. Aja sauvasekoittimella tasaiseksi (tai blenderillä). Sekoita joukkoon majoneesi ja loput formaggiot. Laita kanafileen päälle 3 siivua tomaattia ja sen päälle juuri tekemääsi vihreää mönjää reilu ruokalusikallinen. Paista kanoja leivinpaperin päällä uunipellillä vajaa 20 minuuttia tai niin kauan kuin kuorrute on alkanut hieman ruskistua.

Tarjoa valkoviini-kanaliemessä keitetyn arborion ja paistettujen kasvisten kanssa. Saa keitellä jonkin kastikkeenkin, jos jaksaa.

4 kommenttia:

 1. "Olisin ehkä lainannut kynää, jos olisin nähnyt, istuiko vieressäni joku karvainen tai karvattomampi käsivarsipariskunta. "

  Tässä postauksessa oli jotakin oudolla tapaa erotiikkaan viittaavaa.

  VastaaPoista
 2. Ja kynissä, ja karvaisissa sekä karvattomissa käsivarsissa. Lisäksi vaikka suomalaiset väittävätkin kivenkovaan että sauna on luonnollisen alastomuuden paikka ja että siihen ei liity mitään eroottista ja että sekasaunaan vaan noh, ja lenkkisaunaan! niin uhh, gimme a break, tirkistelyä varten sinne mennään. Minä ainakin menen. Mitä järkeä muuten kärsiä kuumuudesta ja tuskasta?

  No niin, tämä oli nyt tällainen vahvasti ruokapitoinen kommentti.

  VastaaPoista
 3. Kyllähän se niin on, että saunaan liittyy erotiikkaa. Joka toista väittää, koittaa naruttaa mutta huonolla menestyksellä. Tai no, äijäsaunoissa saattaa kyllä olla erotiikka kaukana...tosin sekin riippuu kummalta puolelta katsoo. Tai siis no, älkää nyt käsittäkö väärin. Sitä paitsi meikäläinen on umpihetero.

  VastaaPoista