29.3.2008

Dove il bagno?

Suoraan ovesta ja hallin päätyyn. Toivottavasti pasta ei ole niin pahaa, että kylpyhuonetta ihan heti tarvii. Juttelin nimittäin uuden italialaisen kaverini, Andrean, kanssa ja hän totesi, ettei Suomessa ole koskaan saanut oikein kunnollista pasta carbonaraa. Tässä kuitenkin testattavaa, vaikkei tuo mitään tästä ymmärräkään. Enkä oikein jaksa italiaksikaan kääntää - ihan kuin osaisinkaan.

Carbonaraa voi höystellä vähän millä haluaa, mutta muutamaa aineosaa ei voi jättää pois: possua, valkosipulia, kananmunaa, juustoa ja tietysti pastaa. Loppu kuuluu valinnaisaineisiin vähän kuin konekirjoituskin.



Salvia- pasta carbonara
(4 annosta)

400 g pastaa
170 g pekonia (tai pancettaa)
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2-3 keltuaista
2 dl kolmen juuston ruokakermaa (Valion)
100 g pecorinoa
kuivattua salviaa
suolaa ja pippuria

Keitä pasta napakaksi eli al dente. Kuutioi pekonit ja käristä pannulla. Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota pekonien joukossa. Sekoita kipossa keltuaiset, kerma, raastettu pecorino, salvia, suola ja pippuri. Älä ahnehdi salvian kanssa, sillä liika määrä pilaa ruoan ja sopiva määrä oikeuttaa sen olemassaolon. Heitin sitä ehkä n. 3 teelusikallista, mutta oman maun mukaan. Käytä pasta juoksevan veden alla ja sekoita sitten pastan joukkoon pekoni-sipuliseos. Kaada muna-kermaseos kattilaan ja sekoittaa kaikki ainekset. Munan ei ole tarkoitus hyytyä, vaan carbonaran tulisi olla sopivan mehukasta. Ripottele annoksen päälle vielä hilppunen raastettua pecorinoa - on se niin hyvää.

2 kommenttia:

  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköstä! Pääsiäisenä tein itsekin carbonaraa, nam :)

    VastaaPoista