18.3.2008

Unelias salama

Pakko myöntää, että hieman hävettää. Ja vaikkei olisi edes pakko, myöntäisin silti. Kesti nimittäin hetki, kun pääsin testaamaan Uneliaan Kokin loistavaa salamahaastevastausta ja anteeksi siitä. Aiheeksihan annoin hänelle päärynän, juuston ja mustat oliivit. Niistä sitten sai kehitellä, mitä mieleen tuli... lue: päärynä-homejuusto-oliivileivän.

Ja testaajan kommentit leivästä: leipä aiheutti dilemman. Ohjeistuksessa sanottiin, että leipää saa maistaa vasta, kun se on vähän jäähtynyt ja maut päässyt tasaantumaan. Niinpä niin... kun ei ole 2 päivään syönyt muita kuin naavaisia tuohivirsuja, on vaikea olla maistamatta uunin tuoretta. Ensimmäisen kuuman siivullisen maistoin ilman voita. Oli hyvää, mutta ei vielä säväyttänyt. Toisen vedin voin kanssa, mikä ei lienee ollut alkuperäisen ohjeistajan tarkoitus, mutta nyt jo säväytti. Heitin saman tien toisen siipaleen voin kanssa. Siinä sitten ihmettelin, miten leipä tulisi syödä paitsi suulla ja pureskellen. Tulin siihen tulokseen, että tämän on pakko olla parhaimmillaan ehkä jonkun messevän keiton tai mukavan kermaviilikastikkeen kanssa. Siis sehän oli vain mututuntumaa, ei testattua. Sitten leipä jo pääsikin jäähtymään ja nappasin taas siivullisen.. niin totta kuin päässäni on vähintään yksi korva: näin leipä on parhaimmillaan. Pelkillään ilman voita. Paitsi että jonkun kivan cashewpähkinäisen salaatin kanssa ehkä vieläkin parempaa.

Ehdottomasti siis hyvää työtä Koneliaalta "Rollaattori" Ukilta. Kiitos ja kumarrus.Päärynä-homejuusto-oliivileipä

vehnäleipätaikina talon tyyliin (nestettä 2,5-3 dl, vehnäjauhojen seassa hieman kaurahiutaleita)
1/2 pkt (75g) Blå Castello- juustoa (puolikas on vähän, voi laittaa vaikka koko paketin)
1 päärynä
10 mustaa oliivia (Myönnetään, käytin tummia kalamata-oliiveja koska niitä oli jääkaapissa ja koska ne maistuvat hyvältä. Kannattaa käyttää samantien vaikka 20.)
oliiviöljyä, merisuolaa

*Valmista leipätaikina. Jaa kohonnut taikina kolmeen osaan.
*Kaulitse ensimmäinen osa ohuehkoksi, noin pizzapohjan kokoiseksi ympyräksi. Laita se leivinpaperoidulle uunipellille. Sirottele leipäpohjan päälle homejuusto nokareina.
*Kaulitse toinen osa samankokoiseksi ympyräksi. Aseta se homejuustokerroksen päälle. Leikkaa päärynä ohuiksi siivuiksi ja asettele siivut tasaisesti leivän päälle.
*Kaulitse kolmas osa samankokoiseksi ympyräksi. Leikkaa oliivit puolikkaiksi ja asettele ne leivän pinnalle.
*Anna leivän kohota n. tunnin ajan. Sudi pinnalle sitten hieman oliiviöljyä ja ripottele vielä merisuolaa makusi mukaan.
*Paista 225°C:ssa uunin keskitasolla 25-30min. Nauti jäähtyneenä, kun maut ovat ehtineet tasaantua.

3 kommenttia:

 1. Hauskaa että toimi! Hyödynsin salamahaasteen mahdollisuutta tehdä jotain ihan oudon tuntuista, joten en missään vaiheessa edes yrittänyt mennä takuuseen makuelämyksestä: huippua kuitenkin huomata että lopputulos maistui muillekin kuin itselleni :)

  Salaatti voiskin olla hyvä kaveri tälle!

  VastaaPoista
 2. Toimii. Ja seuraavana päivänä leipä toimii vielä paremmin. Erittäin hyvää!

  VastaaPoista
 3. Jo olenkin vähän venaillut, että koska saa wikiin päivittää haastajien vastauksia lisää.

  VastaaPoista