19.5.2006

Helmiä possulle

On se Sirkka Sumuvalon suklaakakku vaan niin hyvää, että taas väänsin eilen pari niitä. Ja kavereille tarjotaan viikonloppuna. Koittakaa nyt ihmiset sitä, jos ette vielä ole ehtineet.

Nyt ei ole reseptejä tarjolla mutta respectiä kyllä. Nimittäin pitkästä aikaa keittelin puuroa helmiperunasuurimoista. Aivan tajuttoman hyviä. Sopivat muuten myös keliakiahemmoille.
Ja helmipuuro nautitaan tietysti itse tehdyn omenahillon kanssa.

Ja tästä lisää helmiä eli Radiopäitä puuron kanssa.

9 kommenttia:

 1. Minä söin eilen ravintola Ainossa jälkiruuaksi "Suklaamarenki" tai jotain sinnepäin nimistä, ja se oli kyllä erehdyttävästi Siken kakun klooni. Yhtä hyvää kuin itse tekemäni. Eli, luulen, että reseptisi on käytössä oikein ammattilaisten käsissäkin.

  VastaaPoista
 2. Saattaapa hyvinkin olla. Hyvää, halpaa ja helppo tehdä. Itse asiassa muuten ohje ei alun perin ole Siken, mutta en nyt muista mistä Sikke sanoikaan sen olevan.

  VastaaPoista
 3. Lapsuudessa mummolassa syötiin aina aamupuuroa. Kaks parasta niistä oli ruispuuro (jauhoista, etenkin pienet kokkareet oli herkkua) ja helmiperuna. Viimeksi mainittu tosin tunnetaan perhepiirissä "lirusilmävellinä". Älkää kysykö miksi..

  VastaaPoista
 4. Helmipuuro on sammakonkutua tai kalansilmiä. Mutta tosi hyvää kuitenkin !

  VastaaPoista
 5. Puuroa kyllä harvemmin tulee syötyä, mutta helmipuuro... se on toisesta maailmasta.

  VastaaPoista
 6. Lupasin kertoa kuinka keitto kymmenelle onnistui. Päädyin kuitenkin kanakeittoon, sillä joukossa olisi ollut yksi kala-allerginen. Kanakeitosta tuli todella hyvää, ja se oli nopea tehdä. Tuli sitten tehtyä aika reilusti eli ensimmäisenä iltana siitä söi 9 aikuista, kaksi lautasellista per nenä, sillä niin hyvää se oli. Seuraavana päivänä jatkoin keittoa vielä puolella pussilla peruna-sipulisekoitusta ja yhdellä 300 g paketilla kanaa, ja nyt maku oli jos mahdollista vielä parempi. Mausteet olivat täyteläisempiä, jos näin voi sanoa. Keittoa riitti nyt 10 hengelle, joista osa oli lapsia ja osa söi kaksi annosta. Vielä jäi lientä pohjalle ja vähän rippeitä. Kiitos vinkistä Polkkapossu ! Kokeilen toista keitto-ohjettasi sitten ilman kala-allergikkoja.

  VastaaPoista
 7. Hi! Just want to say what a nice site. Bye, see you soon.
  »

  VastaaPoista