22.5.2006

Ilman muuta

Kummastelua.

Surffailin juuri Ingmanin sivuilla ja meinasin tipahtaa tuoliltani. Tuliko vastaan myöhästynyt vitsi, vai olenko tosiaan näin tietämätön asioista. No, olen näköjään tietämätön, mutta se johtuu vain siitä, että Turku ei kuulu maitomaahan. En ole nimittäin ikinä kuullut yömaidosta. Jos joku olisi tullut minulle väittämään, että kaupoista saa yömaitoa, en tosiaankaan olisi uskonut.

Yömaito on yöllä lypsettyä maitoa, jolle lisäarvon antaa korkea melatoniinipitoisuus. Melatoniini on luonnon omaa unihiekkaa, joka säätelee vuorokausirytmiä. Pimeän aikaan käpylisäke erittää sitä n. neljä kertaa enemmän kuin valoisalla. Melatoniinin vaikutuksista keskustellaan paljon ja lätäkön takana melatoniinipillereitä napsitaan ikuisen nuoruuden toivossa. Apteektit.com teilaa tämän tietysti hölynpölyksi, mitä se paremman tiedon puutteessa epäilemättä onkin. Kunnes toisin todistetaan. Yömaitoa on kuulemma saatavilla hyvinvarustetuista kaupoista, mutta eipä ole tähän mennessä tullut vastaan. Voisiko joku hyvinvarustettu kauppa siis hihkaista, niin tulen maistamaan pimeän maitoa?! Tai sitten Turussa ei ole hyvinvarustettuja kauppoja, pitää kai ajaa Ouluun asti. Siellä kun ammutaan öisinkin.


6 kommenttia:

 1. Kyyllähän tuota yömaitoa on tainnut jo useamman vuoden ajan olla myynnissä. Muistans itä ainakin täällä pääkaupunkiseudulla nähneeni monissa kaupoissa. Ehkä se on taas joku pääkaupunin hömpötys?

  VastaaPoista
 2. Kyyllähän tuota yömaitoa on tainnut jo useamman vuoden ajan olla myynnissä. Muistans itä ainakin täällä pääkaupunkiseudulla nähneeni monissa kaupoissa. Ehkä se on taas joku pääkaupunin hömpötys?

  VastaaPoista
 3. Ups, nyt se tuli kaks kertaa, kun ekalla kerralla väitettiin, että yhteys katkes...

  VastaaPoista
 4. Heh. Näköjään kaikki kaveritkin on kuullu siitä ihan järjestäen. Ei oo sit mulle viittiny ikinä kertoa.

  VastaaPoista
 5. What a great site, how do you build such a cool site, its excellent.
  »

  VastaaPoista